Menu

Ioan Barbu sau Cloşca Presei Vâlcene

f_350_200_16777215_00_images_banner1_barbu_ioan_1.jpg

 

Ioan Barbu nu a fost niciodată ceea ce se cheamă un mare ziarist, dar a fost mai mult decât un mare ziarist, a fost și este cineva care i-a apreciat și i-a promovat pe cei pe care i-a considerat mari ziariști.

Într-o breaslă a invidiilor și a marilor orgolii, ceea ce a făcut Ioan Barbu pentru presă este de o uriașă noblețe, fiindcă întotdeauna i-a încurajat și i-a lăudat pe unii mai buni ca el.

Este unic, din acest punct de vedere, abia dacă reușesc să îl imit.


În fapt, Nenea Barbu nu a făcut niciodată clasamente de valoare în care să se includă pe el însuși.

A vrut să fie Cloșca presei din Vâlcea și nimic mai mult.

Când eu nu eram primit cu cartea de muncă la ziarul Orizont pe motiv că nu am absolvit Ștefan Gheorghiu și că am umblat la școli capitaliste, Nenea s-a dus la prim-secretară și i-a spus așa:

Îl puteţi băga pe Smeoreanu la puşcărie, dar dacă îi daţi un creion bont şi o bucată de carton, tot va scrie mai bine decât toţi ziariştii pe care îi aveţi acum.

Ioan Barbu i-a iubit şi i-a sprijinit pe George Ţărnea, Lucian Avramescu şi mulţi alţii în care se înrădăcinează presa vâlceană de azi.

L-a adus în presă, luîndu-mă părtaş, pe Petre Tănăsoaica.

A fost şi este Cloşca Presei Vâlcene, iar presa vâlceană de mâine, dacă vrea să se însănătoşească moral, va institui la un moment dat Premiul Ioan Barbu pentru Corectitudine în jurnalism.

La mulţi ani sănătoşi şi fericiţi, domnule Ioan Barbu !

Vă mulțumesc că sunt jurnalist.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK