Menu

Să îi mulţumim lui Juncker că ne-a spus adevărul

f_350_200_16777215_00_images_juncker_marx.jpg

 

Participarea lui Jean – Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui Marx este un act de o sinceritate dezarmantă.

În loc să ne declarăm oripilaţi, ar trebui să îi mulţumin domnului Junker că, în sfârşit, îi tratează pe europeni ca pe nişte oameni maturi, capabili să afle, în sfârşit, adevărul.

Este ca la copiii cărora trebuie să le explici, la un moment dat, că nu barza este cea care îi aduce pe lume. Vrem să înţelegem ce doresc actualii lideri ai UE, atunci este necesar să aruncăm măcar o privire frugală asupra principalelor idei ale lui Marx.

Chestiunea cu dictatura proletariatului trebuie să o uităm, fiindcă nu mai există proletariat. Renunţăm la proletariat şi reţinem ideea de dictatură.

Apoi, să nu ne declarăm miraţi că proprietatea privată, care deja e pe cale de dispariţie în ţăile dezvoltate, prin concentrarea proprietăţii în mâinile câtorva familii, va dispărea pe termen mediu.

Marx devine însă important pentru Juncker atunci când vorbeşte despre necesitatea dispariţiei familiei, despre sexul liber şi creşterea şi educarea copiilor de către stat.

Epicentrul ideologic îl reprezintă ideea comunismului transnaţional, mondial. Înlăturăm ideea de comunism, o reţinem pe aceea de societate globală.

Fără îndoială că Marx este ideologul Comisiei Europene.

Îi mulţumim lui Juncker că ne-a spus adevărul, ca unor copii ce suntem.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK