Menu

Inutila Libertate a Presei în ROMÂNIA

f_350_200_16777215_00_images_banner1_presa_romaneasca_ziua_presei.jpg

 

 

Nu cred că există vreun ziarist adevărat în România care să nu se fi simţit în multe situaţii inutil, foarte inutil, peste măsură de inutil.

Cele mai mari pericole pentru presa românească de azi nu o reprezintă nici sărăcia, nici lipsa de profesionalism, nici măcar amestecul serviciilor secrete în redacţii.

Marele pericol este profesionalismul experţilor în manipulare.

Unde lucrează, cine sunt, cărei structuri îi aparţin, nu ştiu, dar îi simt zilnic suflând în ceafa opiniei publice, intoxicând la grămadă analfabeţi funcţional şi profesori universitari, escroci şi artişti, oportunişti şi oameni oneşti.

Doar un exemplu, cred eu lămuritor.

Liviu Dragnea are imaginea unui penal nedemn să conducă România, în urma unei condamnări în dosarul Referendumul. În vremea asta, Klaus Iohannis este purtat pe aripile manipulării până pe culmile corectitudinii şi democraţiei, fără a fi luate în discuţie retrocedările de miliarde de euro, comandate probabil din exterior, de la Grupul Etnic German, organizaţei fascistă, la Forumul Democratic German.

Lăsăm la o parte chestiunea cu casa obţinută prin fals şi uz de fals, e mizilic.

În valoarea retrocedărilor aberante care poartă girul lui Iohannis, intră de o mie de ori toată averea lui Dragnea, cu vila lui şi, dacă vreţi, cu lacul Belina cu tot.

Pot scrie aceste lucruri, sunt liber, dar solzii de pe ochii unora tot nu cad.

Presa din România e liberă, dar adeseori destul de inutilă.

La mulţi ani confraţilor de Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK