Menu

VIDEO. INCENDIUL de la CETATEA POIENARI! Se acționează cu elicopterul și 40 de pompieri

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Incendiu-Cet-Poienari-1-Mai.jpg

 

UPDATE 2 Mai, ora 10.30

La incendiul de la Cetatea Poienari se acționează cu elicopterul (care, până acum, a executat 4 lansări de apă), cu aproximativ 40 de pompieri, 2 autospeciale, 2 autoscări și un container multirisc. Una dintre autoscări, care ajunge până la 70 de m, este venită în sprijin de la ISU București Ilfov

Focul se manifestă pe o creasă unde nu se poate ajunge terestru, este un singur focar și nu se întinde pe suprafață mare.

 

 

_________________________________________

UPDATE ora 18.25 

A fost solicitat în sprijin un elicopter, iar acesta tocmai a sosit.

Aparatul de zbor a venit de la Caraș Severin (acolo se desfășoară o intervenție asemănătoare) și va avea timp, până la lăsarea întunericului, să execute câteva misiuni de stingere.

Circulația rutieră, în zona km 58 de pe Transfăgărășan, se desfășoară dirijat, pe un sens.

_______________________________

 

 

 

Astăzi, printr-un apel la 112, a fost sesizat că o nouă fumegație se observă în zona Cetății Poenari din localitatea argeșeană Arefu.

La fața locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și ofițerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegație, aceeași care se manifesta și săptămâna trecută, pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forțelor de intervenție.

Au fost anunțate Primăria Arefu, Ocoalele Silvice, IJJ și IPJ, care alături de pompieri să execute monitorizarea zonei și să intervină dacă situația o impune.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Incendiu-Cet-Poienari-1-Mai--.jpg

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost deplasate la fața locului o autospecială de stingere și autoscara mecanică.

Având în vedere numărul mare de turiști aflați în zonă în aceste zile, recomandăm să se manifeste prudență, să se evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicațiile autorităților.

Pe Transfăgărășan, la km 58, a fost blocat traficul pentru a li se facilita accesul în zonă echipajelor de pompieri.

embed video plugin powered by Union Development

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK