Menu

Condamnarea lui Mircia Gutău. Se confirmă ipoteza noastră DE ACUM UN DECENIU

f_350_200_16777215_00_images_gutau_etalon.jpg

 

Până la urmă, marile adevăruri ies la iveală.

Când Mircia Gutău a fost condamnat de Livia Stanciu, am scris în Criterii despre existenţa unui al doilea dosar, clasificat, întocmit de SRI.

La acea dată, nimeni nu ne-a luat în serios, ba chiar am fost acuzaţi de stiri false.

Iată însă că după mai bine de un deceniu, afirmaţia noastră, făcută în urma primirii unor informaţii pe surse bine documentate, este conformată de Cornel Nistoreascu, cel care scrie următoarele:

„Livia Stanciu a jucat numai și numai pe mîna SRI. Ea a fost de acord ca în derularea fiecărui proces important, judecătorii din complet să primească înaintea fiecărui termen de judecată o notă operativă în care SRI prezenta aspecte din monitorizarea martorilor, avocaților, inculpaților, urmărind ca la respectivul termen completul să nu desființeze probele administrate de echipele mixte și să nu fie administrate alte probe în favoarea inculpatului. Judecătorii din completele desemnate, 5 la fond și 2 la recurs, primeau notele informative înaintea fiecărui termen. Toate aceste note SRI erau clasificate cu „strict secret“ și erau puse în mapa strict secretă a fi ecărui dosar, alcătuită pentru fiecare demnitar sau personaj important vizat de echipa mixtă. Era vorba despre documente total necunoscute de avocați, neprezentate în ședințele publice și care aveau un rol important în formularea sentinței. La sfîrșitul procesului, aceste documente se arhivau separat de dosar la arhiva secretă a ÎCCJ sau erau returnate SRI prin poșta militară.[...] Protocolul funcționa la toate Curțile de Apel, la ÎCCJ și la Tribunalele teritoriale.”

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK