Menu

Senatorul PSD Bogdan Constantin Matei: Senatul a votat astăzi propunerea legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare-S.A.

f_350_200_16777215_00_images__2017_matei-senator-.jpg

Senatul, în calitate de prima cameră sesizată a votat astăzi, 18.04.2018, propunerea legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare-S.A.

Fondul Suveran pentru Dezvoltare și Investiții-S.A. își propune ca obiectiv direct susținerea dezvoltării economice prin in vestiții în sectoare competitive, care antrenează un efect de multiplicare în economie, în urma atragerii de capital și surse din piața financiară.

FSDI are ca scop atât dezvoltarea și finanțarea din fonduri proprii și din fonduri atrase, de proiecte de investiții rentabile și sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiții sau al unor societăți de investiții, singur sau împreună cu alți investitori instituționali sau privați, cât și administrarea activelor financiare proprii, în vederea obținerii de profit.

Înființarea FSDI are ca beneficii:

a) crearea de surse de finanțare sustenabile pentru materializarea proiectelor din domenii economice diverse;
b) rol de catalizator eficient pentru atragerea de fonduri private care, alături de fondurile proprii vor asigura finanțarea unor proiecte de investiții a căror implementare va antrena un efect de multiplicare economică;
c) susținerea eforturilor României de a obține statutul de piață emergentă pentru piața de capital autohtonă prin creșterea lichidității, ca urmare a listării la Bursa de Valori București și AERO companiilor din portofoliul FSDI;
d) creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene nerambursabile prin participarea la cofinanțare unor proiecte de investiții.

Propunerea legislativă va avea impact asupra veniturilor bugetului de stat începând cu anul 2018, în sensul reducerii veniturilor la bugetul de stat cu valoarea dividendelor încasate de FSDI în contul acțiunilor transferate în portofoliul FSDI.

Bogdan Constantin MATEI-Senator PSD Vâlcea

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK