Menu

Ședință de lucru la Prefectura Vâlcea. Măsuri pentru igienizarea și salubrizarea zonelor de-a lungul cursurilor de apă

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_radulescu-prefect-cursuri-de-apa.jpgPrefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, domnul ec. Constantin Rădulescu, au organizat marți, 13 martie 2018, începând cu ora 11:00, o ședință de lucru la sediul Instituției Prefectului, pe tema măsurilor pentru igienizare și salubrizare a zonelor din vecinătatea amenajărilor hidrotehnice, precum și a celor situate de-a lungul cursurilor de apă de la nivelul județului Vâlcea.

La ședință au participat și conducerile sau reprezentanți ai Direcției Silvice Vâlcea, Sucursalei Hidrocentrale Vâlcea, Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea și Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatului Județean Vâlcea.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_gunoaie-cursuri-de-apa.jpgCa urmare a ședinței de lucru s-au stabilit următoarele măsuri imediate și mediate:

- desfiinţarea depozitelor necontrolate de deşeuri de pe raza localităţilor, identificate de-a lungul reţelelor de drumuri rutiere, a căilor ferate, amenajărilor hidrotehnice, cursurilor de apă, ori de pe terenurile agricole şi forestiere;

- instalarea indicatoarelor privind restricţionarea depozitării deşeurilor în locurile nepermise;

- întreţinerea şi decolmatarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale în localităţi;

- menţinerea într-o stare corespunzătoare a locurilor de agrement din jurul localităţilor şi în interiorul acestora;

- menţinerea de către cetăţeni, instituţiile publice şi agenţii economici a curăţeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei/imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea;

- curăţirea şi salubrizarea albiilor cursurilor de apă, a lacurilor şi bălţilor, a malurilor acestora, precum şi a locurilor virane;

Activitățile menționate se vor derula și cu sprijinul și implicarea, în condițiile legislației în vigoare, a edililor UAT - urilor din județ.

Urmărirea respectării măsurilor va aparține Gărzii de Mediu, care va aplica și sancțiuni, acolo unde situația o va impune.

Totodată, s-a stabilit ca în săptămâna 19-23 martie a.c., să fie organizată o nouă şedinţă de lucru, cu instituţiile/societăţile implicate, în vederea analizării stadiului acţiunilor mai sus menţionate.

George-Alexandru CONCIOIU-CONSILIER-INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK