Menu

Proiectul ”Râmnicul citeşte”: sute de cărţi îi aşteaptă pe trecători să le răsfoiască paginile

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_ramniculciteste05.jpgProiectul ”Râmnicul citeşte”, derulat de Primăria municipiului şi Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul”, a luat startul prin instalarea primei biblioteci stradale în Scuarul Mircea cel Bătrân.

Standul de cărţi elegant, sub formă de carte, îmbogăţeşte estetic principalul spaţiu public al Râmnicului, iar aproximativ 500 de cărţi îi aşteaptă pe iubitorii de lectură care fie le pot răsfoi în timp ce îşi petrec timpul în centrul oraşului, fie le pot împrumuta pentru acasă.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_thumbnail.jpgCu această ocazie, primarul Mircia Gutău - care a participat la eveniment însoţit de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, precum şi de mai mulţi consilieri locali - şi-a manifestat încântarea că un astfel de proiect, cu tradiţie în marile oraşe din lume, este prezent şi în municipiul Râmnicu Vâlcea, dovedind, astfel, trendul ascendent pe care comunitatea locală se află din punct de vedere al evenimentelor culturale.

De asemenea, edilul-şef a mai anunţat că o a doua bibliotecă stradală din cadrul proiectul este în curs de montare în Parcul Catedralei Ostroveni.

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_ramniculciteste04.jpgDin partea Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul”, Alina Nicola, şefa Serviciului ”Informare, Comunicare, Programe şi Proiecte”, şi-a exprimat încrederea că un astfel de proiect va avea succes în Râmnic, mulţumind totodată pentru modul prompt în care Municipalitatea Râmnicului s-a alăturat acestui parteneriat.

La eveniment au mai participat şi câteva zeci de elevi de la Liceul Sanitar ”Antim Ivireanul” şi de la Şcoala ”Take Ionescu”, care i-au aşteptat pe trecătorii din Scuarul ”Mircea cel Bătrân” cu întrebări din literatură, celor care au răspuns corect oferindu-le drept premiu câte o carte.

Daniel Ionescu-Purtator de cuvant-Primaria municipiului Ramnicu Valcea

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK