Menu

Scandal după Congres în PSD Argeş. PRIMARUL DIN ALBOTA CERE O DEMISIE ŞI O EXCLUDERE DIN PARTID

f_350_200_16777215_00_images_banner3_dumitru_ion_albota.jpg

PSD Argeş nu a reuşit să obţină un post de vicepreşedinte regional la Congresul de sâmbătă, ceea ce a declanşat dezamăgire şi revoltă în rândurile unor membri ai partidului.

Un om serios, fermier de succes, Dorin Mărăşoiu, a scris pe Facebook:

„Am votat pentru ca Argeșul sa aibă reprezentarea naționala pe care istoria ne obliga sa o avem. Sunt sub impulsul rezultatului alegerilor din acest congres si nu știu ce sa mai cred. De la 1848 am avut argeșeni permanent pina in 1950 care au scris istoria acestui neam . Ne mindrim acum cu memoria lor . Comuniștii ne au respectat trecutul si ne au dat regiunea Arges care cuprindea si părți din județele vecine , au creat o industrie puternica in Arges cu un statut aparte in construcția de mașini . După revoluție,parca a fost o conjurație împotriva Argesului. Astăzi am crezut ca depășim acesta situație dar nu a fost sa fie . O fi vina lor, o fi vina noastră, nu știu . Timpul ne va lămuri !”

De fapt, ce ce s-a întâmplat ?

Organizaţia judeţeană a hotărât ca preşedintele ei, senatorul Şerban Valeca să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel regional. Un alt membru al organizaţiei, deputatul Cătălin Rădulescu, a decis să candideze şi el, chiar fără susţinerea colegilor. Rezultatul a fost că ambii argeşeni au pierdut, câştigător fiind Adrian Ţuţuianu.

Situaţia a fost intuită de Şerban Valeca, înainte de vot, acesta spunându-mi că mai degrabă are încredere în pesediştii din alte judeţe, decât în colegii săi.

Reversul este de asemenea valabil, unii dintre pesediştii din Argeş spunând că nu mai au nici ei încredere în Şerban Valeca.

De altfel, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, ne-a declarat, într-o stare de maximă iritare, că va propune excluderea din partid a deputatului Cătălin Rădulescu şi demisia de onoare a preşedintelui Valeca.

În locul lui Valeca, ar fi mai benefic pentru PSD Argeş deputatul Mircea Drăghici, crede Ion Dumitru și nu e exclus să aibă dreptate.

Primarul Ion Dumitru e o voce temută în partid şi nu e bine să îi piardă vreun coleg susţinerea.

Pe de altă parte, nici deputatul Rădulescu nu e ușă de biserică și e vai de cel care îi pică în gheare. Nu mai departe de ieri, la Congres, Cătălin Rădulescu l-a luat în balon chiar pe Liviu Dregnea, zicând că gata, în 2040, România va arăta ca Japonia.

Să nu râzi ? În fine. 

Așadar, tensiunea ajungând la paroxism, deputatul Cătălin Rădulescu a reacţionat pe Facebook în felul următor:

 „Dragii mei astăzi Psd ARGES a pierdut vicepresedentia regiunii Sud datorită ambiției ipocrite a lui Serban Valeca . Mi-a refuzat susținerea mea , crezând ca va câștiga . Deși i-am spus ca nu va câștiga s-a ambiționat și i-a convins pe primari și membrii CEx ca are susținerea Președintelui Dragnea și ca toate județele din regiune ii vor da votul , iar mie mi-a refuzat susținerea . Atunci am hotărât sa îmi depun candidatura însă știind ca o sa mi se refuze datorită lipsei susținerii org Psd Arges , împreuna cu Nicu Banicioiu , l-am convins pe prietenul meu Adi Tutuianu sa candideze împotriva lui Valeca , ca sa demonstrez pentru a nu știu cata oară ca Valeca nu are susținere naționala . Am hotărât astăzi cu Adi Tutuianu ca sa nu împărțim voturile , iar voturile care urmau sa meargă către mine de la Prahova prin prietena mea Andreea Cosma ( colega mea de banca) și de la Giurgiu ( de la prietenul meu Nae Badalau ) , sa meargă la el , și așa Adi a câștigat . Dacă Serban Valeca , îmi dădea susținerea org Psd Arges, prietenul meu Adi Tutuianu nu candida , eram singurul candidat pe regiune și Psd ARGES astăzi avea vicepreședinte . Acum sa își asume pierderea . Sa își dea demisia de onoare . Sper ca colegii mei din Psd Arges , sa înțeleagă ceva din asta .”

Nu ştiu ce va fi în continuare, dar e clar că, în Argeş, PSD stă pe un butoi de pulbere, iar asta se întâmplă nu de ieri,de azi.

Am mai spus-o şi cu alte ocazii şi anume că liderii social-democraţi din judeţ nu comunică, nu se sprijină reciproc, ba chiar s-ar anihila unii pe alţii.

Ceva trebuie să se întâmple, fiindcă pierde judeţul, nu partidul.

PSD Argeş nu are concurenţă politică, nici dacă liderii săi ajung să se pălmuiască în public.

Pe meleagurile Brătienilor, liberalii sunt zero.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK