Menu

Chiar dacă DRAGNEA ar fi DRACUL, tot merită o REVERENŢĂ

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_1.jpgExplicaţia titlului, pe scurt.

Nu cred o silabă din hotărârea de condamnare a lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul. Pe cale logică, nu cred cine ştie cât nici în dosarele Belina şi Tel Drum.

Mult mai consistente, intuitiv, mi se par dosarele lui Ludovic Orban (care chiar cere mită) şi cel încă neinstrumentat al lui Nicuşor Dan (ca să nu se instrumenteze, omul a cedat partidul) pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale.

Revenind la Dragnea, să presupunem că toate dosarele lui sunt solide şi i se vor deschide încă vreo duzină, la fel de solide. Acest lucru nu m-ar împiedica să îi fac acestui om politic o reverenţă, deoarece fără el:

1. Nu s-ar fi umblat la legile lui Macovei prin care Justiţia a fost pusă la picioarele Binomului, iar Binomul la picioarele Partenerului Strategic.
(În acest sens, bine zice SOV, din puşcărie: „Fără a fi perfect, proiectul de modificare a Legilor Justiției propus de Tudorel Toader și dezbătut în Parlament este o încercare profesionistă de reformare a sistemului juridic, menit, printre altele, și să scoată acest sistem din mâna americanilor....Astăzi, generație, nu PSD-ul este dușmanul tău, ci cel care se vrea stăpân în casa ta, folosindu-se de sute de unelte îndoctrinate din Serviciile Secrete și Justiție. Culmea ironiei este că și aceste unelte cred că-și servesc țara, fără să-și dea seama cât rău i-au făcut și îi fac încă. Iată, generație, cum s-au desfășurat faptele care au transformat țara ta într-o colonie americană și pe tine într-o servitoare în propria-ți casă.”).

2. Nu ar fi existat HG prin care să se încerce diminuarea fenomenului scoaterii profitului din ţară.

3. Nici nu s-ar fi pus problema creşterii gradului de colectare a taxelor prin trecerea la angajat şi incriminarea penală a neplăţii.

4. Nici prin vis nu ne trecea înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare şi a unei Bănci de Dezvoltare care să taie cheful unora de privatizări la blană.

5. Nu s-ar fi pus pe tapet înfiinţare unor fabrici de stat, care să se ocupe, de pildă, de îmbutelierea apelor minerale care vin din pământul ţării.

6. Nu tu spitale noi şi PNDL 2.

7. Nu tu mărirea salariului minim, fiindcă românii, zic unii, nu meritau mai mult de 150 de euro pe lună).

Mă uit şi observ că s-au făcut 7 măsuri, număr magic, care fără Dragnea Dracul nu s-ar fi arătat nici la orizont. Trebuie să fii total neinformat sau răuvoitor, ori chiar tâmpit să spui că lucrurile astea nu sunt bune pentru România.

Acum, fiindcă am explicat titlul, închei şi articolul, fiindcă trebuie scris scurt, cu speranţa că va citi şi vreun iubitor de tefelişti – fiindcă tefeliştii înşişi, cei genuini, nu au vreme de lectură, sunt ocupaţi cu isteriile).

Cum ziceam ?

Ziceam de Dragnea, că dacă ar fi chiar dracul, tot merită o reverenţă.

Amin !

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK