Menu

Justiţia nu e Biserică, iar magistraţii nu sunt sfinţi. Se îndoieşte cineva de asta ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_judecatori.jpgExprimarea gen declaraţiile lui X afectează independenţa justiţiei este de o stupiditate perfectă.

Dacă o simplă declaraţie poate zdruncina din temelii actul de justiţie făcându-l partizan, înseamnă că temelia nu e deloc solidă.

Exemplu:

„În şedinţa din data de 17 octombrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că o parte din declaraţiile domnului Valer Dorneanu – preşedintele Curţii Constituţionale a României - în cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune B1 TV în data de 7 octombrie 2017, au fost de natură a aduce atingere independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia, inclusiv a sistemului judiciar în ansamblul său.”

Viaţa de zi cu zi ne învaţă că fiinţele care îşi strigă în gura mare pudoarea sunt cele mai perverse, pudibonzii fiind cei mai neruşinaţi.

Că aşa stau lucrurile o dovedeşte judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, care întotdeauna sare ca ars în legătură cu independenţa justiţiei.

“Este absolut revoltătoare această declaraţie din partea preşedintelui CCR. Consider că sunt suficiente date şi că se impune o reacţie promptă a CSM şi un apel – încă un apel, oare al câtelea? – către factorii publici, politici ori din partea CCR să respecte independenţa justiţiei pentru că independenţa justiţiei nu este un privilegiu al judecătorului, este un drept al cetăţeanului şi o garanţie fundamentală”, a spus judecătorul Bogdan Mateescu, la plenul CSM.

Numai că o parte din presa din judeţul de unde vine Bogdan Mateescu l-a suspectat pe judecător că nu a validat alegerea primarului Mircia Gutău tocmai din cauza unor simpatii politice faţă de PNL, căruia alesul din Rm. Vâlcea îi dăduse cu tifla.

Poate că lucrurile nu stau astfel, dar suspiciunea a existat şi încă una accentuată.

Oricum, idea este că CSM ar putea să o lase mai moale cu comunicatele în care ţipă viol. Să fie toţi judecătorii şi procurorii echidistanţi şi independenţi şi astfel credibilitatea lor va deveni indestructibilă.

Altminteri, smiorcăiala magistraţilor din CSM e de-a dreptul infantilă. Justiţia nu e Biserică, iar magistraţii nu sunt sfinţi.

Se îndoieşte cineva de asta ?

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK