Menu

Eduard Vârlan, exclus din ALDE cu unanimitate de voturi. Fostul senator Adrănel Cotescu, noul membru ALDE - Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images__2017_alde-varlan-excludere.jpgSâmbătă, Delegaţia Permanentă a ALDE – Filiala Vâlcea a decis cu unanimitate de voturi să-i retragă sprijinul politic consilierului municipal Eduard Vârlan şi să-l excludă din formaţiune, această decizie fiind luată în conformitate cu statutul şi codul etic al partidului.

La punctul III, alineatul 9, din Codul Etic al ALDE, se specifică faptul că, membrii ALDE și/sau organele/structurile ALDE au obligația de a nu critica sau denigra, nici în public, nici într-un mod în care ar putea ajunge la cunoștința publicului, pe președintele partidului sau pe persoanele din organele de conducere ale partidului sau pe colegii lor.


Articolul 18, litera c, din Statutul ALDE spune că, sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se poate aplica dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele.


Hotărârea a fost luată după ce, în presa locală, au apărut articole negative la adresa organizaţiei şi a liderului acesteia, având ca sursă o ieşire total nepotrivită a consilierului, pe holurile unui post de televiziune local. Lui Eduard Vârlan i s-a oferit şansa să dezmită declaraţiile pe care jurnaliştii le-au făcut publice, cu atât mai mult cu cât acestea nu aveau niciun suport real, dar s-a eschivat.


În Consiliul Local Rm. Vâlcea, în locul lui Eduard Vârlan va intra Daniel Condescu, unul dintre tinerii de bază ai filialei.


Tot la şedinţa de sâmbătă, a fost anunţată înscrierea fostului senator Adrănel Cotescu în ALDE - Vâlcea, această veste fiind primită cu mare bucurie de către organizaţie.

De asemenea, s-a stabilit mobilizarea tuturor membrilor în vederea sprijinirii candidatului pentru funcţia de primar al comunei Vlădeşti, George Guţui, în perspectiva alegerilor locale parţiale din 5 noiembrie. Nu în ultimul rând, s-au luat măsuri organizatorice pentru pregătirea viitoarelor competiţii electorale, hotărându-se ca încă de acum liderii ALDE din teritoriu să identifice în localităţi cei mai buni candidaţi pentru funcţiile de primari şi de consilieri locali.


Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media ALDE Vâlcea

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK