Menu

Mi-a plăcut felul în care lucrează ministrul Liviu Pop cu inspectoratele

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pop_liviu_videoconferinta.jpgMinistrul Liviu Pop nu e Pleșu sau Liiceanu și nici nu cred că ar trebui să fie. Într-o lume a profesorilor, unii dintre ei tobă de carte, pentru a fi lider trebuie să fii modest.

Este ceea ce îi reușește lui Liviu Pop și anume o modestie altoită pe eficiență. Nu ești imperativ, nu bați cu pumnul în masă, rămâi în rând cu ceilalți chiar dacă ești ministru, acesta este atitudinea managerială a omului despre care vorbesc.

Am urmărit zilele trecute o videoconferință a ministrului Liviu Pop cu conducerile inspectoratelor școlare. Poate sunt eu influențat de atmosfera de la Vâlcea, unde inspectorul general Adra Bică a făcut ca la Inspectorat să se muncească organizat dar și de plăcere, însă ora aceea în care ministrul a lucrat cu subordonații săi mi s-a părut a fi exact ce îi trebuie învățământului românesc.

Mai puțină demagogie sau deloc, cuvinte clare spuse fără emfază.

Două idei au fost de bază. Prima: să se stabilească prin dialog cinci puncte tari în Legea Educaţiei, puncte de care să nu se atingă nimeni, dar şi 5 puncte slabe, unde sunt necesare schimbări. A doua idee: să se revină la manualul unic, editat de Editura Didactică şi Pedagogică şi tipărit la Imprimeria Naţională.

Mie mi-a plăcut ministrul Liviu Pop şi, în conext, aş aminti că marţi premierul Tudose l-a lăudat spunând că a rezolvat problema manualelor, cu excepţia unui singur segment, la clasa a V-a, situaţie de care nu e vinovat.

În context, zvonul că Liviu Pop ar fi la nivel cu Florian Bodog pe lista remaniaţilor, adică ori unul, ori celălalt, mi s-a părut o nedreptate sau o intoxicare.

Încurcate sunt însă drumurile guvernării.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN