Menu

Șofatul, mai mult de 2 ore pe zi, scade inteligența. A demonstrat-o un studiu făcut pe 500 000 de persoane

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_ofer.jpg

Un studiu din Marea Britanie a demonstrat că șoferii care sunt la volan mai mult de două ore pe zi au probleme, pe termen lung, cu inteligența.

Cercetătorii de la Universitatea Leicester au demonstrat asta, după ce au facut un studiu, timp de 5 ani, pe 500.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 37 si 73 de ani. Rezultatele acestui studiu arată că acele persoane care conduc regulat peste 2 ore zilnic își pierd din inteligență. Mai exact, din capacitatea creierului de a funcționa la parametri normali.

De obicei, creierul nostru are de suferit de la factori externi, cum ar fi alcoolul, tutunul sau oboseala. Iar condusul pe termen lung funcționează exact ca un factor de oboseală, deoarece stăm concentrați, ne enervăm, iar la finalul zilei ajungem acasă obosiți. Conform specialiștilor britanici, același efect îl are și privitul la televizor de minim 3 ore zilnic.

"Cine stă la calculator are parte de o stimulare pozitivă a creierului. Însă dacă stăm la televizor sau conducem, creierul nostru nu e stimulat să evolueze, ci să intre în declin", spune Kishan Bakrania, doctor la Universitatea Leicester, citat de www.ibtimes.co.uk și preluat de 4Tuning.ro.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN