Menu

Ce se întâmplă pe rețelele de socializare este mai periculos decât DROGURILE și CRIMINALITATEA ORGANIZATĂ!

f_350_200_16777215_00_images__2017_social-media.jpgSCL: o companie americana, condusa de sociologi si procesatori ai retelelor de socializare, care are drept activitate manipularile in masa. In mod chiar deschis, fara nicio perdea.

Care este mecanismul? Toti utilizatorii de internet la nivel global sunt fisati si analizati, in servere uriase, printr-un punctaj de 5.000 de criterii (varsta, ocupatie, preferinte culturale, politice, culinare, turistice, sex, anturaj, categorie sociala si economica, perceptii pozitive si negative, cuvinte cheie si sintagme folosite, etc., etc.).

Acest soft formidabil este capabil sa realizeze profilul psihologic al fiecarui utilizator in mod ultraprofesionist, la nivel de sute de milioane si miliarde de oameni.

Totul se realizeaza si se actualizeaza in timp real.


Acest mecanism, pe baza de date uriasa detinuta si procesata, este pro-activ, in sensul ca poate introduce in uriasa piata, de miliarde de utilizatori, mesaje de influentare psihologica de natura sa formeze si sa manipuleze comportamentul maselor: in functie de interesul urmarit, comandat.


Mecanismul este atat de precis si sofisticat, incat nu exista forma de contracarare, influentarea realizandu-se la nivel subconstient si constient. Modul de perceptie este total distorsionat.


SCL actioneaza si in Romania, fiind devoalat acum chiar contractul prin care aceasta a fost angajata: pare ca seful SCL Romania ar fi Peter Imre.


Personal am avut mereu senzatia manipularii in masa, colectiva, in Romania. Miscari de strada, conflicte pornite de la simple pretexte, linsaje publice, mare majoritate dominate de irational, sunt aici la ordinea zilei de foarte multa vreme si controleaza spatiul public.

Am simtit si pe pielea mea: situatii in care mesaje sau afirmatii au fost folosite punctual in cateva momente de mare febra politica in cu totul alte sensuri decat le-am conceput etc.


Pericolul este urias. Practic, nu exista absolut nicio sansa pentru a riposta sau a te sustrage acestui urias mecanism de manipulare: odata bagat in malaxorul urias fara sa vrei faci jocul uriasului angrenaj. Chiar daca il contesti: si acestia au rolul si povestile lor, care sunt programate de la bun inceput: un teatru in miscare.


Nu cred ca exista alta solutie decat a interdictiei legale: acest mecanism este la fel sau chiar mai periculos decat drogurile si criminalitatea organizata, pentru ca, de fapt, aici este vorba despre rapirea libertatii oamenilor!

Libertatea de constiinta, integritatea fizica si psihica, dreptul la adevar.

Altfel, am intrat deja, fara sansa de scapare, in epoca celui mai cinic sclavagism, iar persoana umana a devenit o marioneta comica.

 

Aurelian Pavelescu Facebook

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK