Menu

Deputatul PSD Ștefan Ovidiu Popa: Propunere legislativă privind Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor

f_350_200_16777215_00_images__2017_ovidiu.jpgDeputatul PSD Vâlcea Ștefan Ovidiu Popa alături de colegi parlamentari din partid dar și colegi de la ALDE au făcut o propunere legislativă privind Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor.


Propunerea a fost prezentată în Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului din data de 02.05.2017 și trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.


Din Expunerea de motive reiese că:


Adoptarea unui Cod de conduită al parlamentarilor are în vedere promovarea și asigurarea unei conduite etice, oneste, obiective care să combată comportamentele contrare eticii și deontologiei, să statornicească reguli referitoare la drepturi și responsabilități și să garenteze o apărare împotriva unor comportamente nepotrivite sau abuzive.


Codul de conduită, prin dispozițiile sale impune respectarea principiului separației și echilibrului puterilor în stat, stauat prin prevederile art. 1 alin. 4 din Constituție.


Codul de conduită garantează libertatea de exprimare în limita decenței, transparența activităților parlamentarilor în conformitate cu legea, adoptarea unei ținute morale și vestimentare ireproșabile, utilizarea unui limbaj corespunzător funcției și misiunii încredințate de către cetățeni în exercitarea mandatului.

Proiectul de Hotărâre privind Codul de conduită al deputaților și senatorilor cuprinde 11 articole, respectiv, Considerații generale, Independența, Obiectivitatea, Responsabilitatea, Probitatea, Exemplaritatea, Respectarea reputației Parlamentului, Informarea cetățenilor, regimul declarațiilor, procedura de soluționare a sesizărilor și Sancțiuni.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK