Menu

Semnal de alarmă ! Un grup de piraţi electronici vrea să pună mâna pe Facebook România

f_350_200_16777215_00_images_facebook_romania.jpgObservăm cu mirare că nimeni nu se sesizează până în acest moment. Ce e drept, infracţiunea este una nouă, fără precedent, nu există jurisprudenţă în această speţă.

Un grup de IT-işti cu sediul în Sibiu, emanaţie a mişcării #rezist, a anunţat fără urmă de teamă că lansează o aplicaţie online prin care site-urile unor canale media să fie definite ca emiţătoare de ştiri false şi să fie raportate automat administratorilor Facebook.

Aplicaţia funcţionează.

Piraţii electronici au întocmit o listă neagră cu 61 de canale media supuse acestui embargo, punând astfel mâna pe Facebook România într-o proporţie pe care o estimăm la 70%.

Site-uri importante de pe lista piraţilor precum dcnews, rtv, antena3 nu reacţionează încă, probabil pentru a nu-şi pierde clienţii, dar iată că reacţionăm noi, criterii.ro, aflaţi, de asemenea, pe această listă.

Articolele postate de site-urile vizate sunt tot mai palid vizualizate pe Facebook, fără ca utilizatorii să realizeze ceea ce se petrece. Practic, piraţii electronici lasă să treacă prin filtru doar acele opinii care convin doctrinei extremiste #rezist.

Ştim că în Coreea de Nord, în Rusia şi China există o cenzură a Facebook, dar iată că o avem şi în România, încălcându-se astfel dreptul constituţional la liberă exprimare.

Sistemul nu poate fi străin de această situaţie.

Vom reveni cu argumente şi semnale.

(Aceste rânduri vor fi vizibile doar în anumite grupuri şi doar pentru puţin timp. În cazul în care consideraţi că este vorba despre o îngrădire a dreptului la liberă exprimare, daţi share).

 

C.N.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK