Menu

Mesaj genial despre tâlharul Ghiţă, preoteasa Kovesi şi cărturarii #rezist

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ghita_prins_serbia_1.jpgCel mai subtil şi inteligent mesaj de Paşte a fost dat de judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedinte al Uniunii Judecătorilor din România.

Chiar şi un tâlhar ca Ghiţă poate depune mărturie ! Judecata nu se face după cum vor masele !

Aceste două înţelesuri profunde, care trimit la Kovesi („Nu mă interesează ce spune inculpatul Ghiţă”) şi la mişcarea #rezist sunt perfect exprimate de judecătoarea Dana Gârbovan:

Primul care a denuntat nedreptatea procesului lui Isus a fost un talhar
Pe langa partea religioasa, sarbatoarea crestina a invierii lui Isus scoate in evidenta rolul legii si al judecatii in societate. Conform relatarilor biblice si extra-biblice, Isus a fost condamnat in baza unui proces nedrept, care a incalcat atat normele procesuale iudaice, cat si pe cele romane din timpul respectiv.
Pilat, procurator roman al regiunii, a lasat poporului responsabilitatea sentintei lui Isus. Iar poporul, manipulat de preoti si carturari, a strigat ca doreste sa fie eliberat un vinovat si pedepsit un nevinovat.
"Sa nu te iei dupa cei mai multi, ca sa faci rau; si la judecata sa nu urmezi celor mai multi, ca sa te abati de la dreptate", spune una din regulile date de Dumnezeu lui Moise dupa iesirea din Egipt.
Intelepciunea acelor cuvinte e valabila si azi, caci pericolul judecatilor populare e mereu prezent. E important sa ne amintim ca judecata se face dupa lege si proceduri, nu dupa aplauzele sau strigatele multimilor.

Nimic mai grăitor pentru smintiţii şi fariseii acestor zile.

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK