Menu

Dacă va reuşi să termine cu PSD, următoarea ţintă a lui Iohannis va fi Strada

f_350_200_16777215_00_images_iohannis_demonstratii_.jpgÎn Stradă e destulă domnie, la PSD e suficientă jenă, dar Duşmanul e în altă parte şi îşi freacă mâinile.

În ciuda conflictului uriaş dintre PSD şi Stradă, aş paria că nu durează mult şi cele două tabere vor fraterniza.

Semnalele, greu de observat în acest moment, vin şi de o parte şi de cealaltă. În Stradă e mult idealism frumos, iar la PSD suficientă culpă, vizibilă pe feţele lui Dragnea şi Grindeanu.

Este practic imposibil ca nucleele demonstraţiilor, formate din oameni inteligenţi şi cultivaţi, să nu înţeleagă, mai devreme sau mai târziu, că duşmanul din faţa lor este rău, dar duşmanul din spatele lor este de-a dreptul criminal.

De pildă, refuz să cred că aceia care dovedesc domnie în Stradă nu vor înţelege pericolul uriaş al gestului procurorului general de a ataca în instanţă ordonanţa. Amestecul puterii juridice în problemele legislative, indiferent de motiv, distrug statul de drept şi instituie domnia instituţiilor de forţă. Este previzibil că după ce vor termina cu PSD, dacă vor reuşi asta, următoarea ţintă a Sistemului va fi tocmai Strada, iar zîmbetul de azi pe care șeful statul îl arată în piață se va transforma într-un rânjet aruncat din balcon.

Dacă Iohannis şi Sistemul câştigă partida, demonstranţii de azi vor fi consideraţi nişte slugi care şi-au făcut datoria şi trebuie să tracă la locul lor. Când, încercând să restaureze Statul de Drept năruit acum, vor lua de Sistem bastoane pe spinare, jeturi de apă în cap şi gaze în creier, demonstranţii de azi s-ar putea să îşi aducă aminte de PSD cum şi-a adus aminte Cain de Abel.

Dar va fi prea târziu.

 

 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN