Menu

Primarul Cristian Gentea: Vă invit să descoperiţi noul aspect al Promenadei Piteştiului!

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Gentea_2024_trasee_pe_promenad.jpg

 

 

 

 

 

 

Intrăm în weekend şi vă invit să descoperiţi noul aspect al Promenadei Piteştiului!

Mai ales că întreaga zonă Lunca Argeşului va fi extrem de ofertantă pentru acest sfârşit de săptămână dedicat celor mici.
Încercăm, din ce în ce mai vizibil, să asigurăm infrastructură pentru timp liber de calitate, care să unească pasiunile şi nevoile întregii familii.

Lucrările de amenajare a Promenadei Râului Argeș au asigurat o redesenare a acestei zone și valorificarea potențialului ei uriaș pentru relaxare și agrement.

Obiectivul central al frumosului proiect pe care l-am desfăşurat l-a constituit realizarea unui traseu de piste de biciclete, care să comunice cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul Lunca Argeșului, Parcul Ștrand, Parcul Prundu și zona Tudor Vladimirescu.

Realizarea unui circuit pietonal și de biciclete permite un mixt de activități sportive și de recreere, sporește atractivitatea Promenadei pentru piteștenii de toate vârstele, dar și pentru turiști și permite dezvoltarea unei zone de agrement unitare de-a lungul râului Argeș.

Modernizarea Promenadei a presupus lucrări de placare a zidului lateral cu piatră naturală, montarea parapetului pietonal, stâlpi de iluminat cu instalațiile aferente și amenjarea unor diferite elemente de mobilier urban.

În cifre, proiectul înseamnă:

✅️ 1944,00 m – piste pentru biciclete

✅️1221,00 m – alei pietonale

✅️ 1800,00 m – parapet pietonal

Conform indicilor rezultați în proiectul care include amenajare traseelor de-a lungul Promenadei, aceste investiții vor duce la o creștere cu 15% a numărului piteștenilor care utilizează biciclete penru agreement și mobilitate, dar și la o creștere semnificativă a numărului de cetățeni ce se vor simți încurajați în direcția unui stil de viață mai sănătos, cu mai multe plimbări în aer liber.

Gândim - în realizarea fiecărui proiect - atât rolul pe care acesta îl are în îmbunătățirea aspectului și confortului urban, cât și modul în care el poate contribui direct la creșterea opțiunilor pe care piteștenii le au pentru o viață mai sănătoasă și timp liber de calitate!

Mulțumesc pentru încredere!
Suntem o forță împreună!

 

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești

 

Material publicat de către SC Smeoreanu Publicitate SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN