Menu

F.C. Argeș pare un club nevrozat

f_350_200_16777215_00_images_banner1_fcarges_bolnav.jpg

 

 

 

 

 

Vă rog să comparăm două perioade din jocul echipei argeșene cu Slatina: până în minutul 70 și după acest minut.

În prima perioadă, jucătorii argeșeni păreau niște analfabeți fotbalistic, dădeau pase cu genunchiul, făceau sprinturi dincolo de linia de margine, trăgeau la poartă cu ceafa. În a doua perioadă, argeșenii au jucat normal, cu aplombul necesar unei echipe care își propune promovarea. Erorile tehnice s-au rărit simțitor, iar dorința de victorie s-a materializat în golul junelui Patrick.

Ce concluzii putem desprinde ?

Am mai spus-o dar degeaba, de peste un an, la F.C. Argeș sunt probleme de psihologie de grup, de psihologie corporatistă, de psihologie sportivă, pe scurt, de psihologie.

Probabil cineva, una sau mai multe persoane strică atmosfera, nu neapărat făcând ceva vizibil rău, ci doar implicit. O privire, o vorbă, un gest.

Nu știu ce se petrece acolo, în interiorul grupului, dar ceva nu merge, iar dacă trăim în secolul victoriei științei, ar trebui studiat urgent fenomenul.

Poate ar trebui să plece cineva, poate echipa managerială trebuie reciclată, poate ar fi bine să arunce un psiholog o privire și să ne spună și nouă care este situația.

Eugen Neagoe a demonstrat că nu produce șocul necesar. Să ne spună de ce și pentru ce, să aibă curajul să pună degetul pe rană, pentru că în prima repriză s-a jucat mai rău decât sub Pelici și mai rău decât sub Beza.

F.C. Argeș pare un club bolnav la cap, mai elegant spus, un club nevrozat.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN