Menu

Activități preventive ale polițiștilor argeșeni, la început de an școlar

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Politia_Ag_copii_2023-.jpg

 

 

 

 

 

 

În ziua de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Primară Valea Hotarului și la Școala Gimnazială „Iosif Catrinescu”, ambele din comuna Dragoslavele.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

Totodată, au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta celor două unități școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

De asemenea, în cadrul proiectului Roadpol Safety Days, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat activități preventiv-educative la Școala Gimnazială „Negru Vodă” din municipiul Pitești.

Activitatea a avut ca obiectiv creșterea siguranței rutiere, prin crearea unei baze de cunoștințe privind normele de circulație, respectarea regulilor care privesc circulația pietonilor pe drumurile publice, cunoașterea unor semne de circulație, respectarea semnificației semaforului și evitarea situațiilor care pot duce la implicarea în accidente.

De asemenea, activitățile au avut drept scop și informarea corectă a copiilor cu privire la rolul poliției în societate.

La activitățile desfășurate în ultimele 24 de ore au participat în total 331 de elevi și 21 de cadre didactice.

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Politia_Ag_copii_2023.jpg

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN