Menu

De Ziua Siguranței Pacientului, fațada Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost iluminată în portocaliu

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Ziua_Pacientului_SJUP.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, 17 septembrie, a fost Ziua Siguranței Pacientului.

Ca și în anii precedenți, Spitalul Județean de Urgență Pitești s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători această zi specială. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu, culoare desemnată de OMS drept simbol al acestui eveniment.

De asemenea, reprezentanții Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) au propus ca angajații din sistemul sanitar să poarte bandane portocalii, inițiativă adoptată și în cadrul SJU Pitești.

Totodată, a fost o bună ocazie pentru a sublinia importanța siguranței în sistemul de îngrijire medicală, a faptului că pacientul are dreptul la o îngrijire medicală sigură și de înaltă calitate.

Iată câteva recomandări pentru pacienți:

1. Comunicare. Nu ezitați să discutați deschis cu medicii și asistența medicală. Puneți întrebări, exprimați-vă temerile și împărtășiți informații relevante despre starea voastră de sănătate.

2. Implicare. Fiți parteneri activi în propria voastră îngrijire. Respectați instrucțiunile medicale și luați medicamentele conform prescripției.

3. Informație. Căutați informații despre afecțiunile voastre și tratamentele propuse doar din surse autorizate medical. Cu cât sunteți mai bine informații, cu atât puteți lua decizii mai înțelepte privind sănătatea voastră.

4. A doua opinie. Dacă simțiți că este necesar, nu ezitați să căutați a doua opinie medicală.

5. Siguranța în spital. Dacă sunteți internat, asigurați-vă că personalul medical vă recunoaște și vă verifica identitatea înainte de orice procedură sau administrare de medicamente.

6. Igiena. Spălați-vă pe mâini frecvent pentru a preveni infecțiile și pentru a contribui la siguranța dumneavoastră și a altor pacienți.

7. Feedback. Dacă observați probleme cu privire la îngrijirea medicală, comunicați-le autorităților spitalului.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN