Menu

Evenimentele Centrului Cultural Pitești pentru perioada 18-22 septembrie

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_CCP_18-22_sept_2023.jpg

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 18-22 septembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

✔️ Vernisajul Expoziției de Grafică sub genericul „Oameni de vază din Argeș”, realizată de artistul plastic Adina Romanescu, eveniment care va avea loc luni, 18 septembrie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Dialogul cu tema „Dirijatul, între cor și orchestră”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe dirijorul Silviu Deaconescu, luni, 18 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Dialogul cu tema „Bolile psihice acceptate de societate, cum le recunoaștem și cum le facem față”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Valeria Badea, psiholog, eveniment care se va desfășura luni, 18 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Decernarea premiilor Revistei de cultură „Cafeneaua literară”, eveniment coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul publicației, marți, 19 septembrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Dezbaterea cu tema „Secolul Kafka”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei lunare de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe editorul, scriitorul, prof. univ. dr. Lucian Pricop, eveniment care va avea loc marți, 19 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Prelegerea cu tema “Lazăr S(ș)ăineanu: lingvist, filolog și istoric al limbii”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 20 septembrie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Prelegerea cu tema „George Topîrceanu (1886 – 1937)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, miercuri, 20 septembrie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Dialogul cu tema „Sublimul în versuri - iubire, absolut și nemurire”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, avându-l invitat pe poetul Ovidiu Vasile, eveniment care se va desfășura miercuri, 20 septembrie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

✔️ Dezbaterea cu tema „Egiptul Magic”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Arabe Egipt, Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, eveniment care va avea loc joi, 21 septembrie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN