Menu

GUVERNUL A MODIFICAT STAREA DE ALERTĂ

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Bode.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind modificarea măsurilor din starea de alertă. Modificările introduse prin hotărârea guvernului adoptată astăzi sunt:

1. Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea, în zona oficială delimitată de organizatori, a cel mult 400 de persoane în municipiul București, iar în municipiile reședință de județ, cu cel mult 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minim un metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de protecție sanitară. Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau, respectiv, persoanele care au trecut prin boală.

2. Se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanţi, cu portul măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a infecțiilor cu SARS-CoV-2.

3. Se permite organizarea și desfășurarea activităților specifice Zilei Naționale a României la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale, cu participarea a cel mult 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minim doi metri pătrați pentru fiecare persoană participantă. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, respectiv persoanele care au trecut prin boală.

4. Se permite desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României în spațiile închise sau deschise, în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim un metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate sau persoanele care au trecut prin boală.

5. Se permite desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale în intervalul orar 5:00-21:00 cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, cu purtarea măștii de protecție, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați pentru o persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală.

6. Se permite organizarea și desfășurarea de cursuri de instruire, inclusiv cele de formare profesională, care necesită activități practice, workshopuri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minim doi metri pătrați pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusului SARS-CoV-2.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN