Menu

Primarul Gentea a semnat contractul de finanțare pentru parcul Lunca Argeșului 3

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Gentea-semnat-contract-Lunca-Ag-3.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

”Pas important concretizat astăzi în realizarea unui proiect menit să transforme malurile Argeșului în cel mai mare parc de distracție din regiune!

Am avut bucuria de a semna, alături de reprezentanții ADR Sud Muntenia, contractul de finanțare privind realizarea componentei denumită generic Lunca Argeșului 3, o componentă care completează parcul deja existent pe traseul cuprins între granițele acestuia din str. Depozitelor, cu peste 20 de noi hectare de spații verzi, de recreere și sport.

ℹ Propunerea de amenajare presupune:
✅ Realizarea unor zone de promenadă, a traseelor cu piste pentru bicicliști, a trotuarelor și amenajarea de numeroase spații verzi.
✅Crearea de facilități pentru recreere: zone de odihnă și relaxare - prevăzute cu mobilier urban, zone de activități pentru vârstnici, locuri de joacă pentru copii amenjate pe grupe de vârstă, zone special amenajate pentru câini, zone pentru barbeque și picnic.
✅Crearea de zone speciale pentru sport, prevăzute cu mese pentru tenis, piste pentru role și biciclete, zone pentru fitness, facilități pentru activități de tip parkour, tiroliană.
Noul parc va avea ca dotări generale:
Wi-Fi gratuit, sistem de supraveghere video, toalete publice, coșuri de gunoi, sistem de iluminat, cișmele cu apă potabilă, rastel pentru biciclete, echipamente pentru joacă, sah, sport și fitness, cabine de pază, sistem de irigații.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate sau modernizate 1,6 hectare de străzi urbane.

I se va alătura, sper cât mai repede!, proiectul Lunca Argeșului 2, care întregește conceptul de amenjare a acestei zone de agrement gândită la o suprafața totală de 53 de hectare dedicate timpului liber și distracției.

ℹ Valoarea totală a proiectului semnat astăzi este de 21.922.277,47 de lei, din care:
16.550.598,92 lei - contribuția FEDR
2.531.268,07 lei - finanțare Bugetul de Stat
2.840.410,48 lei- contribuția mun. Pitești

Viziunea mea despre Lunca Argeșului - cel mai mare parc din regiune o puteți desoperi în detaliu aici:
https://genteaprimarpitesti.ro/lunca-timpului-liber-si-a.../”, a scris Cristian Gentea, primarul Piteștiului, pe facebook.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK