Menu

Cultura în Argeș, de la sublim la ifose

f_350_200_16777215_00_images_banner1_negosanu_araxi_1.jpg

 

 

 

 

 

Dna Iulia Bădulescu publică în ”Ancheta” o...anchetă excelentă cu privire la alocațiile bugetare pentru instituțiile de cultură din Argeș.

Doar câteva comentarii.

Consiliul Județean anunță că va tăia din fondurile pentru aceste instituții și din pricină de înjumătățirea bugetului județean și din revoltă că anul trecut s-au risipit banii pe colaboratori externi.

Dacă nu mă înșel, Teatrul Davila a avut anul trecut un buget de 150 de miliarde de lei vechi, ceea ce opiniei publice s-ar putea să nu îi convină. Spre comparație, deși comparaison n'est pas raison, Piața Primăriei costă tot atât, dar va dura 100 de ani. În fine, ideea este că se dau bani pe contracte cu actori din București, iar bănuiala, fără supărare, este că e vorba de amiciții.

Oricum, maestrul Cotimanis a zis că se va descurca pentru că așa e în familie, mănânci de câți bani ai. Pe surse, cred că nu îl prinde tricoul pe maestru în funcția de director.

La Centrul Cultural Județean e clar că s-a făcut risipă boierească. Doamna directoare Araxi Negoșanu zice că un popor fără cultură e ușor de manipulat. Foarte tare ! Totuși, și această instituție a cheltuit cât jumate de Piața Primăriei, cu multe contracte amicale cu artiști de pe alte meleaguri.

Înțeleg că tema e spinoasă, dar zic și eu ceva, anume că în tot acest timp, Uniunea Scriitorilor filiala Argeș sau cea a Artiștilor Plastici nu cred că au primit vreun ban public.

Cred că e ok ce face Consiliul Județean, iar ce spune maestrul Cotimanis e tot ok.

Alte atitudini ar putea fi ifose.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK