Menu

O spălătorie auto din Pitești sustrăgea apă din rețeaua publică de alimentare

f_350_200_16777215_00_images__2017_02februarie_Furt-apa---spalatorie-auto.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Acțiunile de control ale S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. continuă, în vederea identificării și sancționarii utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă.

Astfel, in urma unei acțiuni de control din data 15.01.2021, la un agent economic cu profil de activitate „Spalatorie auto” din Pitesti, cartierul Popa Șapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de bransament ridicat din instalatie, fiind asezat in caminul de apometru, iar in locul acestuia bransamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin aceasta interventie neautorizata era fraudat consumul de apă.

Procedura prin care s-a descoperit furtul de apa in acest caz a constat in monitorizarea zilnica a consumului de apa, raportat la activitatea economica desfasurata de respectiva firma, dar si prin comparatie cu alti utilizatori cu obiect de activitate similar.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Politia Municipiului Pitesti, la solicitarea S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009, privind Codul Penal.

Operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, tinand cont de obiectul activitatii desfasurate de agentul economic, respectiv „Spalatorie auto”. De asemenea, agentul economic depisatat cu bransament ilegal este obligat sa achite si contravaloarea apometrului nou montat de operator.

In perioada urmatoare, acțiunile S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. vor continua in toata aria de operare. Prin personalul specializat vor fi efectuate verificari, iar in cazul constatarii de situatii neconforme, care conduc la existenta unui consum fraudulos de apa, S.C. APA CANAL 2000 S.A. va formula plangeri penale impotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli in conformitate cu prevederile Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilitati publice, art. 461, litera a.
Pentru stoparea acestor actiuni ilegale de furt de apa din sistemul public de alimentare cu apa si a oricarei modalitati de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de masura, rugam consumatorii sa anunte reprezentantii S.C. Apa Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricarei situatii care pare suspecta la Ghiseul Unic al societatii din Pitesti, Bd. I.C. Bratianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vom raspunde cu promptitudine oricarei sesizari privitoare la consum ilegal de apa si vom aplica prevederile legale in vigoare.

 

Conducerea S.C. APĂ CANAL 2000 S.A.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK