Menu

Restricții suplimentare pentru încă 8 localități din Argeș. Ce alte decizii importante s-au mai luat în ședința CJSU

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Prefect-Soare-12-iunie-2020.jpg

 

 

 

 

 

În urma ședinței Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, care a avut loc în această după-amiază, prefectul Emanuel Soare a declarat că s-au ”introdus restricții suplimentare în 8 localități noi, care au depasit rata de incidență de 3 la mie: Priboieni, Albota, Costești, Corbeni, Băiculești, Poienarii de Argeș, Domnești, Mozăceni”.

Totodată, s-a luat decizia ca, în contextul lipsei acute de paturi pentru pacienții COVID, Pavilionul Grant de la PNF Câmpulung să devină COVID, cu 27 noi paturi, iar Pavilionul Stătescu, din cadrul aceluiași spital, cu 8 locuri noi pentru suspecți.

”Am stabilit că vom face o solicitare către CNCCI și MAPN pentru ca Spitalul Militar Pitești să devină spital suport COVID”, a mai adăugat prefectul de Argeș.

Pe de altă parte, într-o intervenție la Digi24, prefectul Soare a spus că se fac analize și scenarii pentru o eventuală carantinare zonală, carantinare care se recomandă pentru o perioadă de cel puțin 2 săptămâni, însă ”e posibil, chiar foarte probabil, ca solicitarea de carantină să fie mai mare de 2 săptămâni”. Prefectul a mai adăugat că, în Argeș, nu sunt probleme cu secțiile ATI.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de luni, 16 noiembrie, impunerea unor măsuri suplimentare în mai multe localități din județ, în conformitate cu prevederile H.G. 967/2020.

O serie de măsuri vizează localitățile Costești, Priboieni, Albota, Corbeni, Băiculești, Poienarii de Argeș, Domnești, Mozăceni, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Acestea se vor aplica începând cu data de 17 noiembrie 2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile și sunt următoarele:
- Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
- Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități;

Aceste măsuri se aplică operatorilor economici care desfășoară activități în spații publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.
- Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;
- Sunt interzise activitatățile în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 17.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile
În cadrul CJSU de astăzi, a fost aprobată propunerea DSP Argeș de suplimentare a paturilor din cadrul Spitalului de Pneumofiziologie Câmpulung, astfel:
- Pavilionul Grant din cadrul spitalului pentru îngrijirea pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV 2 -27 paturi;
- Pavilionul Stătescu din cadrul spitalului pentru asistarea pacienților suspecți COVID-19 – 8 paturi.
DSP va înainta Ministerului Sănătății pezenta hotărâre însoțită de solicitarea motivată de modificare în consecință a OMS nr. 555/2020, cu modificările și completările ulterioare.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK