Menu

8 răspunsuri geniale ale lui Cristian Gentea la un interviu pentru Sursa Ta

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_cristian_oficial_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Când mă întreabă însă pe mine, de parcă eu aș fi fost primar sau viceprimar, mi se pare că se forțează totuși dialogul la nivelul ridicolului. Eu ştiu că altceva nu au ce să zică, dar e deja plictisitor. E ca și cum susținătorii mei l-ar întreba pe domnul Postelnicescu de la PNL același lucru. Că și domnia sa tot consilier local ca mine a fost...Tot președinte de filială, ca mine... Adică, el de ce n-a făcut ce „trebuia” să fac eu?! Având fix aceeaşi putere şi reprezentativitate publică?

Cum ar veni, dacă ești pesedist - candidat sau alegător - nu eşti inteligent! Hai, pe bune??! Bine că au strâns liberalii toți inteligenții acolo, de la prima linie până la ultima. Duduie inteligența cum te apropii de sediul PNL... Nu știam ce zgomot aud când trec pe stradă și dup-aia mi-am zis: „Ia uite, domne, cum se aude inteligența de acolo...” Adică, eu, Titi Tudosoiu, Lucrețiu Tudor, Robert Tudorache, doctorul Șerb, Cristi Dumitru și toți ceilalți suntem niște proști doar pentru că suntem la PSD?

Eu, de o căruță de ani, susțin interviuri cu firme de recrutare în limba engleză. Lucrez cu americanii, cu Viena și cu parteneri din întrega lume în proiecte strategice, de milioane de euro, în industria nucleară. Credeți că ne înțelegem prin semne? Vorbesc fluent engleza, chiar la nivel tehnic. Sunt foarte familiarizat cu toate tipurile de meetinguri, conferințe, sesiuni Q&A... Trebuia să mi le expun la ședințele Consiliului Local Pitești ca să se lumineze cineva?! Sau să vă întreb la conferințele de presă dacă facem un Q&A?

Eu vreau să par fix ceea ce sunt: un om serios. Circul îl găsiți în altă parte. Eu... poalele-n cap nu mi le pun! De ce s-o fac??? Că, spre deosebire de ei, eu am ce să le spun piteștenilor, eu am cu ce mă prezenta, eu am un proiect viabil și o să câștig cu fruntea sus! Ei functionează cam aşa: când nu vrei să vadă lumea cât de subțire ești, te apuci și faci circ! Mergi pe negativ!

Visez platforma pe care o prezint cetățenilor. Mă bântuie. M-am gândit de-o mie de ori cum să fac fiecare lucru. Să fiu sigur că pot să fac... Am tăiat jumătate din ce mi-au propus colegii, că nu-mi bătea mie, inginerește, cu diferite aspecte tehnice sau cu sursele de finanțare... Le-am zis: „Mai bine facem în plus, că nu se supără nimeni, decât să-mi dea lumea cu huo pe stradă!”

Acum, eu nu pretind că sunt tânăr, dar sunt – la rândul meu - un om conectat. Iubesc arta, de exemplu. Iubesc sportul. Călătoresc și nu o fac ca să dau chek-in în aeroporturi. Fiica mea a studiat, lucrează și locuiește în Londra. Mă duc destul de frecvent la ea și știu foarte bine ce înseamnă un Hyde Park cu tot ce-i trebuie, ce înseamnă O2 Arena, ce înseamnă Trafalgar Square noaptea și cum sunt valorificate malurile Tamisei. Facem din Pitești un oraș viu și atractiv, desigur raportat la realitățile locale, la potențialul și structura sa ca oraș.

Adică aș fi ultimul ipocrit să susțin că eu centrez, eu dau cu capul, eu gândesc, eu editez, eu gătesc, eu schimb robineții, eu voi fi și primar, și constructor, și om de facebook, și soră medicală! Firește că lucrez cu o echipă de PR. Firește că voi construi o astfel de echipă și la nivel de Primărie. Firește că vom acționa profi, cu specialiști pe fiecare domeniu, cum se face oriunde în lumea civilizată.

De câștigat, câștig! Vreau s-o fac cu fruntea sus! M-au subestimat.

 

(Interviu de Oana Bahrim pentru Sursa Ta)

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK