Menu

Minori reținuți 24 de ore pentru că au bătut un alt adolescent

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Gratii-arest.jpg

 

 

 

 

 

Ieri, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au reținut doi minori, de 16, respectiv 17 ani.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., în jurul orei 00:30, cei doi ar fi lovit pe un alt tânăr de 19 ani, pe fondul unui conflict spontan.

După administrarea probatoriului, cei doi agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

_______________

Recomandarea polițiștilor pentru minori și adulți, deopotrivă, este ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele organelor de poliție și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

Faptele mai pot îmbrăca și forma unor contravenții, săvârșite de către minorii care se implică în astfel de fapte sau de către părinții sau tutorii legali ai minorilor care nu îi supraveghează.

Dincolo de răspunderea juridică a agresorilor minori, un factor important îl constituie atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte.

Dobândirea calității în procesul penal de complice, instigator sau coautor, şi astfel răspunderea penală, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK