Menu

VIDEO. Turist rătăcit, aseară, în munții Făgăraș, găsit de salvamontiști în această dimineață. Azi-noapte s-a întâlnit cu ursul

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Salvamont-Ag-gasit-ratacit-13-iul-2020.jpg

 

 

 

 

 

Aseară, un turist care cobora de pe Vârful Negoiu, a sunat la 112 să ceară ajutorul salvamontiștilor argeșeni. El a spus că a pierdut poteca marcată spre strunga Doamnei și nu știe unde se află.

Vremea era foarte urâtă în Făgăraș: ploua iar temperatura era undeva la 7-8 grade. L-a un moment dat s-a descărcat și telefonul turistului rătăcit, făcând și mai grea operațiunea de localizare a acestuia.

Imediat, salvatorii montani de la Baza de salvare montană Cota 2000 au plecat în căutarea bărbatului, spre șaua Podeanu, acolo unde credeau că s-ar putea afla, bazându-se și pe coordonatele primite de la operatorul 112. Li s-a alăturat și un echipaj al Jandarmeriei montane de la postul Arefu.

Pentru că la coordonatele transmise nu au găsit nimic, în jurul miezului nopții echipa de salvatori s-a retras, și au reluat căutarea, cu un dispozitiv desfășurat din 4 autoturisme, 10 salvatori montani și câini, în această dimineață.

Puțin după ora 10, bărbatul (în vârstă de 33 ani, din Arad) a fost găsit pe Piciorul Lespezi. Era bine, dar epuizat. Umblase toată noaptea, timp în care a fost speriat și de un urs, și de câinii de la Stâna.

 

embed video plugin powered by Union Development

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN