Menu

Avem o problemă cu prefectul de Argeş. Cum o rezolvăm ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_soare_emanuel_prefect.jpg

 

 

 

 

 

Creşterea ameţitoare a cazurilor de infectare cu Covid – 19 în Argeş ne îndreptăţeşte să punem problema dacă instituţiile statului sunt bine coordonate de dl prefect Emanuel Soare. Domnia sa are unele deficienţe de personalitate care, după părerea mea, îl fac inapt pentru funcţia de prefect. Este suficient să ne aruncăm privirea pe pagina de Facebook a prefectului Soare pentru a observa două lucruri, anume că omul consideră că poate conduce județul de pe rețeaua de socializare și că tot ce trebuie făcut este să purtam mască.

Nu vorbesc fără argumente, fiindcă, iată, pe 25 iunie prefectul scrie:

”Recomand tuturor șefilor instituțiilor publice și oamenilor politici din județul Argeș să urmărească permanent pagina Instituției Prefectului, pentru o informare corectă privind evoluția pandemiei de COVID 19 la nivelul județului Argeș”.

Așa ceva este de domeniul fanteziei, cum se zice. Adică prefectul nu stă de vorbă cu șefii instituțiilor publice, nici cu oamenii politici, doar le recomandă o pagină de Facebook.

În legătură cu purtarea măștii, ceea ce acum știu și copiii, prefectul are o obsesie și face din mască singura soluție de limitare a infectărilor.

22 iunie
Ar trebui ca fiecare #angajator să asigure acest lucru, să verifice purtarea măștilor de către fiecare angajat și să asigure respectarea permanentă a distanței fizice dintre aceștia.

29 iunie
Să facem treabă ca la carte, zic.
Chiar dacă aici nu scrie nimic despre covid, purtăm mască și păstrăm distanța fizică, da?

4 iulie
Trebuie să purtăm masca peste tot unde intrăm în contact cu alte persoane. Trebuie să păstrăm distanța fizică dintre noi, trebuie să evităm aglomerările, trebuie să evităm deplasările inutile.

6 iulie
Datoria noastră, a fiecăruia, este de a purta masca de protecție de fiecare dată când ne întâlnim cu ceilalți, de a evita aglomerările și de a păstra distanța fizică de 1.5-2 metri față de ceilalți.

12 iulie
Eu port masca de protecție peste tot. La birou, la conferințele de presă, la întâlnirile oficiale de la prefectură, la magazin, la piață, la verificările pe care le fac in teren.
Port masca din respect pentru cei cu care mă întâlnesc și pentru a le proteja sănătatea.

În rest, ce vedem, comunicate de presă ale PNL Argeș în care suntem asigurați că totul e bine în județ.

” PNL are oameni capabili, profesioniști desăvârșiți care și-au demonstrat competențele manageriale de la preluarea mandatelor până în prezent.”

Mai mult, omul pus șef laDSP a ținut să ne asigure la terminarea mandatului:

”Prin eforturile noastre conjugate cu cele ale dumneavoastră, am reușit să limităm și să ținem sub control numărul cazurilor de COVID-19 la nivelul județului nostru, printr-o gestionare corectă a întregii situații complexe, prin care am reușit să stingem focarele epidemiologice în unitățile sanitare”.

Ștefan Vlaston, un editorialist de la ”Adevărul” care nu iubește deloc PSD scria deunăzi:

”În loc să caute cooperarea cu celelalte instituţii ale statului, premierul Orban a ales să se războiască, în condiţii de criză majoră, cu parlamentul, cu CCR, cu Avocatul Poporului, cu partidele parlamentare. Nu aşa se gestionează o criză de asemenea magnitudine. Trebuiau chemate la discuţii toate aceste instituţii şi forţe politice, pentru a găsi împreună calea cea mai bună de urmat. Logica lupei politice şi a bătăliilor electorale nu avea ce să caute în această situaţie generată de pandemie. Puterea ia minţile celor nepregătiţi pentru ea. Se pare că şi premierul Orban se înscrie în această categorie”.

Fiindcă există vorba ”cum e turcul și pistolul”, putem spune că prefectul Argeșului, dl Soare, seamănă cu premierul României, cel care l-a pus în funcție.

Avem, așadar, o problemă cu prefectul de Argeș. O putem rezolva doar sfătuindu-l insistent să demisoneze până nu este prea târziu.

Raportat la populație, Argeșul depășește Bucureștii la numărul de infectări.

Demisia umanitară (cum să-i spune altfel ?) domnule prefect !

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK