Menu

Dom director Guiță la presă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_guita_1.jpg

 

 

 

 

 

Am apreciat faptul că domnul Alexandru Guiță, director executiv al DSP Argeș, a demisionat și cred că bine era dacă ar fi plecat mai devreme, ori dacă nu îl numea cine l-a numit, fiindcă eșecul gestionării pandemiei în Argeș este vizibil, enervant, îngrijorător. Atât a putut însă omul, atât a făcut, iar la plecare l-aș fi lăsat în pace dacă nu aș fi observat că vrea să dea vina pe ziariști.

Trebuie să fii tare frustrat și rău la mațe să pretinzi că presa e vinovată de faptul că în județ cazurile de infectați cresc zilnic și o spun cu toată convingerea că dacă se făcea un colectiv de 5 – 6 ziariști argeșeni care să coordoneze problemele pandemiei, acum Argeșul ar fi fost o zonă mult mai sigură. Nu îi dau decât trei nume lui dom Guiță, că să știe că nu vorbesc să mă aflu în treabă. Marilena Barață, Camelia Bădulescu, Mihai Golescu sunt jurnaliști atât se serioși încât nu și-ar fi permis să facă din Argeș zona de risc care este acum. Nu, nu sunt medici, dar hai să spunem lucrurilor pe nume, pandemia se ține sub control cu principiile generale de management, cu modestie și responsabilitate și mai ales cu o comunicare sinceră și profesionistă.

În fine, dom Guiță zice că eforturile sale au fost umbrite de factori perturbatori, printre care mass media e la loc de cinste.

”Din păcate, toate aceste eforturi au fost umbrite de unii factori perturbatori care, mai ales în ultima vreme, au sporit în intensitate, accentuându-și astfel rolul lor distructiv. Este regretabil și de-a dreptul revoltător, în egală măsură, că situația pe care o trăim acum este și o rezultantă a avalanșei de informații iresponsabile aruncate cu multă ușurință în social-media, dar și în unele mijloace mass-media, în goana disperată a unora de a atrage atenția, de a-și spori audiența sau chiar de a aduna capital electoral, chiar cu prețul sănătății populației. Totul făcut prin manipularea celor prea creduli sau prea nemulțumiți de restricțiile existente sau, pur și simplu, din dorința unora de a părea mult mai inteligenți decât sunt în realitate”.

Ce informații iresponsabile au fost aruncate pe piață de presă ? Aveți exemple, dom doctor ? Ce idei și date false am pus noi pe piață pentru a ne spori audiența ?

Auziți, domnu colonel Gigel, dacă nu existau ziarele și televiziunile din Argeș, acum numărați morții cu miile, să fiți siguri de asta și să nu mai guițați (sorry) la presă.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK