Menu

În Argeș, au fost, totuși, 5 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Oricum, puține. Să începem să ne bucurăm?

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Coronavirus-4.jpg

 

 

 

 

 

În raportarea zilnică transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică, privind situația COVID-19, Argeșul nu este menționat, de această dată, cu niciun caz nou de infectare ori deces.

L-am întrebat pe prefectul de Argeș, Emanuel Soare, dacă s-a schimbat ceva la numărul de teste, din moment ce nu au apărut cazuri noi, în 24 de ore.

”Nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește numărul de teste (n.n.: zilnic se fac, în medie, 285 de teste).  Rezultatele apărute ieri, duminică, sunt pe o perioadă mai lungă, de aceea au fost atât de multe. Cât privește faptul că nu mai sunt cazuri, astăzi (n.n.: raportate la ora 13 de către Grupul de Comunicare Strategică) reiese din faptul că noi facem raportarea dimineața și ele apar la ora 13. În general, mai vin teste pe la ora 18. Iar acestea se raportează ziua următoare. Iar aseară nu am mai avut decât 5 cazuri noi. Între noi și București, întotdeauna există o întârziere mică, au un anumit termen până la care trebuie introduse datele în platformă.

Oricum, este o scădere bună! Dacă și diseară vom primi tot așa puține rezultate pozitive, atunci e clar că a fost un vârf și acum ne așteptăm la o scădere. Au mai fost zile când, tot așa, am avut 4-5 cazuri, și ziua următoare, 19. Ideea e că nu trebuie să ne uităm la evoluție de la o zi la alta. La 2-3 zile devine relevant”, ne-a explicat prefectul de Argeș.

Pe de altă parte, în raportul săptămânal (pentru intervalul 15-21 iunie) publicat, astăzi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (raport pe care-l puteți consulta AICI) se poate observa că Argeșul a fost în top 4pe țară, la numărul deceselor din cauza CIVID-19 și în top 5, la numărul de infectări.

Vă mai putem spune că, până acum, în Argeș, au fost testate 7300 de persoane pentru COVID-19.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK