Menu

Mioveni: Astăzi, generalul Constantin Năstase a împlinit 105 ani! La mulți ani!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_105-ani-gral-Ctin-Nastase--3-iunie-2020.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai longeviv senior al Mioveniului, Generalul de Brigadă în Retragere, prof. Constantin Năstase, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea Război Mondial și Cetățean de Onoare al orașului, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 105 ani.

Pentru promovarea identității și unității poporului român, punând la loc de cinste istoria și cultura națională, primarul Ion Georgescu, i-a înmânat Generalului Năstase o diplomă Omagială.

La Mioveni, alături de edilul orașului, au ținut să îl felicite pe sărbătoritul zilei managerul Centrului Cultural Mioveni - Alin Călinescu, Colonelul (r) Dumitru Voiculescu, președintele ANVR Argeș, col. rtr. Alexandru Țânțarcu și vicepreședintele ANVR-Filiala Argeș - Dan Arsenescu,

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.

Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN