Menu

Acțiune preventivă anti-COVID a polițiștilor argeșeni în gările din județ

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Politie-gara-1.jpeg

 

 

 

 

 

Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități preventive, în stațiile de cale ferată, dar și în trenurile de călători de pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș, precum și din orașele Costești și Ștefănești, pentru conștientizarea de către călători a necesității respectării normelor de protecție pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale specifice stării de alertă, prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu a fost acela de a sancționa, ci de a informa corect călătorii, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19.

Astfel, călătorii au avut prilejul să afle de la polițiști care sunt regulile pe care trebuie să le respecte pentru a fi în siguranță atunci când se deplasează cu trenul, că purtarea măștii în mijloacele de transport în comun este obligatorie, la fel ca în spațiile publice închise și în spațiile comerciale, că este necesar să păstreze distanțarea fizică față de ceilalți călători, lăsându-se cel puțin un loc liber între pasageri și că trebuie să respecte setul de reguli de igienă și de comportament.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Politie-gara-2.jpeg

 

 

 

 

Totodată, polițiștii au distribuit călătorilor noul model de declarație pe propria răspundere și i-au îndrumat cu privire la modul de completare.

 

Astfel de activități de informare vor continua, iar polițiștii recomandă, în continuare, adoptarea permanentă a unei conduite preventive, respectarea regulilor de circulație și comportament, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK