Menu

Evenimente dedicate Zilelor Municipiului Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_CapZilePit-2020.jpg

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 18-22 mai, o suită de evenimente, dedicate Zilelor Municipiului Pitești, acțiuni care vor putea fi urmărite doar pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro) și pe pagina oficială de Facebook ale instituției:

Simpozionul de istorie, cultură și civilizație – Pitești 632, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. în istorie Marin Toma, va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, miercuri, 20 mai, de la ora 10.00 și va fi susținut de istorici și cercetători în domeniu. Conf. univ. dr. Florian Matei-Popescu, de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești, cercetător științific II la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” al Academiei Române și muzeograful Ion Dumitrescu de la Muzeul Județean Argeș vor prezenta studiul ”Un horreum de lemn în castrul de la Câmpulung-Jidova?”.

Conf.univ. dr. habil. Claudiu Neagoe de la Universitatea Piteşti și masterandul Mariana Paula Limbălată de la Universitatea Piteşti vor vorbi despre Boierii Goleşti din veacul al XVI-lea. Lămuriri genealogice.

Drd. Mihaela Gheorghe, de la Școala Doctorală de Istorie a Universității Valahia Târgoviște va aborda o Succintă incursiune în educația elevilor de la Sf. Sava (sec. XVII-XVIII).

Prof. dr. Elena Ștefănică, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș va susține prelegerea cu tema Starea de sănătate a piteștenilor în preocupările Primăriei, în secolul al XIX-lea.

Dr. Nicolae Mihai, cercetător științific III, la Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S.Nicolăescu-Plopșor”, Craiova va vorbi despre Un globe-trotter român pe patru continente: modele civilizaționale, modele culturale în corespondența de călătorie a lui Nicolae C. Vrăbiescu (1890-1926).

Asist. univ. dr. Mihai Enescu, de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Facultatea de Agricultură, va prezenta lucrarea cu tema Pădurile din Argeș.

Dotorul în istorie Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, publicație trimestrială a Centrului Cultural Pitești, va susține prelegerea cu tema Ceapă și usturoi: gusturile istoriei.

Recital de muzică folk, susținut de eleva Alexia Andreea Păunescu, membră a Grupului Folk P620 din cadrul Centrului Cultural Pitești, care a pregătit piese de autori cunoscuți, și mai ales creații proprii.

Prelegerea cu tema Momente și monumente de spiritualitate piteșteană și națională, susținută de conf. univ. dr. Marius Andreescu, în cadrul proiectului cultural-educativ Cultură și credință în societatea contemporană.

Prelegerea cu tema Sfinții Constantin și Elena, Împărații care au luminat fața Europei, patroni spirituali ai municipiului Pitești, susținută de preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu, de la Universitatea Pitești, în cadrul proiectului cultural-educativ ”Gânduri, rostiri, scrieri cu Denisa Popescu”.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK