Menu

Buletin ISU Argeș. Incendii, accidente și alte nenorociri

f_350_200_16777215_00_images_banner1_incendiu-autoturism_1.jpg

 

 

 

 

 

 

BULETIN INFORMATIV

Vineri și sâmbătă, 15-16.05.2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

INCENDII:

15-16.05.2020
Echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea incendiilor izbucnite la circa 550 kg de resturi menajere și a aproximativ 23.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș în orașul Ștefănești și localitățile Moșoaia, Rătești și Negrași.

16.05.2020
(23.35) Incendiu violent ce a distrus o gospodărie din localitatea Bunești.
Primul echipaj de pompieri care se îndrepta spre intervenție a observat din depărtare flăcările, iar la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta puternic la două case și mai multe anexe gospodărești.
S-a limitat propagarea la vecinătăți și s-a acționat pentru stingerea incendiului, încercând să se faciliteze pătrunderea în interiorul locuinței, unde era posibil să se afle o persoană surprinsă de flăcări.
Timp îndelungat pompierii s-au luptat cu incendiul puternic, din cauza cantității foarte mari de materiale combustibile și a suprafeței incendiate, realizând alimentarea autospecialelor în navetă de la hidranții din comună și desfășurând acțiunea de stingere pe mai multe sectoare de intervenție.
Din păcate s-a confirmat existența unei victime, este vorba de o femeie în vârstă de 60 de ani, care a fost găsită decedată într-o cameră a uneia dintre case.
La fața locului au acționat pompierii de la Detașamentul de Pompieri Pitești cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, plus încă un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș.
Au ars: două case în suprafață totală de circa 100 mp, anexe gospodărești pe aproximativ 700 mp, circa 300 de televizoare, material lemnos și alte obiecte și materiale combustibile;
Sursa probabilă: efectul termic al curentului electric;
Împrejurarea: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au gestionat 57 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în patru situații intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

15.05.2020

(07.05) Pompierii piteșteni au intervenit cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă în municipiul Pitești, strada Smeurei, pentru a acorda îngrijiri medicale și pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un accident produs între două autoturisme. În urma evenimentului a rezultat o victimă (pasager), o femeie de 35 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral și acuza dureri la nivelul toracelui, aceasta a fost transportată ulterior la spital. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

(10.37) Un echipaj cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Secția de Pompieri Costești a intervenit în orașul Costești, cartier Pârvu Roșu, la un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă (pasageră). A fost vorba de o femeie în vârstă de 35 de ani, care prezenta traumatisme la nivelul membrelor superioare, a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportată la spital.

(13.05) Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Bradu a intervenit în localitatea Rătești, pentru a acorda îngrijiri medicale unui bărbat de 45 de ani, care prezenta o fractură deschisă la un deget al mâinii drepte, în urma unui accident rutier produs între un autoturism și o motocicletă. Acesta a primit îngrijiri medicale și a fost transportat ulterior la spital. În accident a mai fost o victimă ce a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

(17.40) Accident deosebit de grav pe raza localității Hârsești, produs între două autoturisme și un biciclist, în urma căruia biciclistul și-a pierdut viața. Spre locul indicat s-au deplasat pompierii cu o autospecială de intervenție, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Primii care au ajuns la locul evenimentului au fost pompierii de la Punctul de Lucru Stolnici, care au găsit victima în afara părții carosabile, în stop cardio respirator și prezentând mai multe traumatisme, escoriații și plăgi. Echipajul de pompieri a început manevrele de resuscitare, iar ulterior l-au predat cu manevrele în desfășurare primului echipaj medical ajuns la fața locului. A fost vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, care din nefericire nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat ulterior decesul.
Pe parcursul zilei, echipajele SMURD au mai intervenit la alte patru cazuri în municipiile Pitești, Curtea de Argeș și localitățile Moșoaia și Corbi la alți bicicliști care au suferit multiple leziuni în urma căderii de pe biciclete. Pacienții au primit îngrijiri medicale, iar ulterior au fost transportați la spital.

16.05.2020

Echipajele SMURD au intervenit în municipiul Pitești, strada Petrochimiștilor și localitatea Albeștii de Argeș la doi bărbați cu vârstele de 85 de ani și respectiv 39 de ani, care au căzut din căruțe și au suferit leziuni în zona coloanei cervicale și membre. Aceștia au primit îngrijiri medicale și au fost transportați ulterior la spital.
(12.43) Accident grav, survenit desprinderii unei remorci de un tractor. Spre locul intervenție s-au deplasat pompierii cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de intervenție, două echipaje SMURD (TIM și B2) și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. La fața locului au fost identificate două victime, doi bărbați cu vârstele de 37 de ani și respectiv 69 de ani. Bărbatul de 37 de ani, care conducea utilajul, prezenta suspiciune de fractură la membrul superior stâng, a fost preluat de către echipajul SMURD de prim ajutor calificat și transportat la spital, celălalt bărbat, care posibil se afla în remorcă, a fost monitorizat de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean până la sosirea celuilalt echipaj SMURD. Acesta a fost preluat și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă, fiind în stare gravă, cu multiple traumatisme și plagă scalp.
(20.15) Echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a mai intervenit și în municipiul Pitești, strada Ion Minulescu, la un posibil accident în care un pieton a fost accidentat. A fost vorba de o fată cu vârsta de 18 ani, aceasta prezenta un traumatisme la nivelul capului, plăgi la membrul inferior drept și bărbie, plus multiple escoriații. Pacienta a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a fost transportată la spital cu ambulanța SMURD.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK