Menu

Prefectul de Argeș: ”Până la sfârșitul săptămânii, Spitalul Orășenesc Mioveni va putea primi pacienți COVID”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_SpitalMioveni-covid--4.jpg

 

 

 

 

 

 

Pe 25 martie, Comitetul Județean Argeș pentru Situații de Urgență a decis desemnarea, ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități, a Spitalului Orășenesc Mioveni. De atunci, s-a tot discutat, în termeni tensionați chiar, dacă se poate sau nu și dacă e bine, sau nu ca spitalul ”bijuterie” al Mioveniului să preia toate cazurile adulților cu COVID-19 din județ. În cele din urmă, s-a stabilit ca acest lucru să se întâmple în corpul vechi al spitalului, dar trebuie avizat, amenajat și, în orice caz, trebuie să le fie asigurate echipamente de protecție cadrelor medicale.

Astăzi, prefectul Emanuel Soare a fost la Mioveni și ne-a informat astfel:

”Astăzi am fost, personal, la sediul Spitalului Orășenesc Municipal pentru a discuta cu autoritățile locale și cu managerul spitalului decizia CJSU privind desemnarea spitalului orășenesc drept spital covid.

Scopul vizitei a fost reprezentat de aflarea motivelor pentru care managerul spitalului nu a răspuns solicitărilor DSP de a transmite documentele necesare autorizării secției de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului. În urma discuțiilor, managerul a prezentat documentul, emis astăzi, prin care răspundea solicitărilor DSP, deblocând procesul de amenajare a secției de boli infecțioase.

Am verificat, la fața locului, modul în care se amenajează spațiul în vederea primirii potențialilor pacienți covid. Conform planului agreat, la fața locului, împreună cu primăria și firma care realizează amenajările, până, cel târziu, la sfârșitul săptămânii, toate amenajările necesare vor fi realizate, astfel încât Spitalul Orășenesc Mioveni va putea primi pacienți covid.

Așadar, în urma intervenției de astăzi, decizia CJSU va fi respectată, Argeșul fiind, în acest moment, mai bine pregătit pentru lupta împotriva COVID-19.

Mâine dimineață, secția va primi avizul DSP, urmând ca, tot atunci, să fie livrate următoarele echipamente: 260 combinezoane, 220 măști FFP2, 100 Măști FFP3, 200 Mănuși. În perioada următoare, vor fi aduse, periodic, alte materiale de protecție

Corpul nou va putea prelua unele comorbidități, în funcție de anumite elemente tehnice care mai trebuie rezolvate”.

Referitor la zvonurile care au circulat cu privire la faptul că toți medicii de la Mioveni și-ar fi dat demisia, prefectul Argeșului a comentat: ”Un medic ATI a demisionat deoarece suferă de o afecțiune incompatibilă cu COVID-19. Nu sunt înregistrate alte demisii. În acest moment nu este niciun motiv pentru demisii din partea personalului medical”.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK