Menu

Noutăți despre situația de la Mioveni

f_350_200_16777215_00_images_breaking_news_mare.jpg

 

 

 

 

 

 

Astăzi, a avut loc o ședință a Consiliului Local Mioveni, ședință la care au participat, pe lângă primarul Ion Georgescu și consilierii locali, prefectul Emanuel Soare, șefa DSP, Sorina Hontaru, doctorul Adrian Stoica, medic primar epidemiolog, șeful Compartimentului de Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Argesi, managerul spitalului din Mioveni, doctorul Horia Trăilă și reprezentantul personalului auxiliar al spitalului. Ședința a fost, se pare, una destul de tensionată.

Au fost expuse motive pro și contra cu privire la funcționarea Spitalului Mioveni ca secție pentru tratament COVID și COVID plus boli asociate. Cea mai mare teama planează asupra siguranței personalului medical. În acest sens, în perioada imediata se vor întâmplă următoarele lucruri:
- analiza tuturor elementelor expuse, care privesc siguranța cadrelor medicale
- pregătirea clădirii vechi în vederea funcționarii ca secție de infecțioase pentru tratarea pacienților cu covid
- aprovizionarea cât mai urgenta cu echipament de protecție pentru cadrele medicale

Prefectul Soare a dat asigurări că toate măsurile care se vor lua vor privi siguranța cadrelor medicale.

S-a discutat și despre sistemul de ventilație, care ar fi făcut ca întreg aerul recirculat să se fi infestat. Acesta a fost un subiect care a dat bătăi de cap, iar părerile sunt împărțite. Acesta a fost motivul pentru care s-a luat în calcul, în cele din urmă, clădirea veche a spitalului.

Toate aceste măsuri se vor lua într-o zi, cel mult două, dar nu se vorbește, încă, despre un termen la care pacienții cu COVID-19 vor începe să fie tratați la Mioveni.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK