Menu

Ministrul deștept părăsește guvernul prost. Opinie a deputatului Cătălin Rădulescu

f_350_200_16777215_00_images_Catalin_Radulescu_CV.jpg

 

 

 

 

 

Demisia doctorului Costache! Nu, nu este un gest de lașitate ci mai degrabă un gest de frustrare, de neputință, de jenă! De ce? Pentru că doctorul Costache este, înainte de a fi fost ministrul Sănătății, un chirurg, un medic, și probabil că și-a dat seama că face parte dintr-un guvern iresponsabil, cu un premier care a lăsat medicii, personalul medical, fără nicio protecție în fața acestui virus ucigaș. Un guvern și un premier numit de un președinte mai iresponsabil și care, cu trei săptămâni în urmă, spunea românilor să schimbe canalul atunci când la o televiziune se vorbește despre cât de grav este coronavirusul, spunând că e numai o simplă răceală.

Îl înțeleg pe doctorul Costache, ca medic, însă ar fi trebuit să își dea demisia de atunci, de când l-a auzit pe acest președinte iresponsabil sau atunci când și-a dat seama că nu există teste, ventilatoare, paturi pentru terapie intensivă și, precum colegii dânsului, medicii și personalul medical sunt abandonați și aruncați în prima linie în fața bolii. A făcut-o acum, când și-a dat seama că medicii și personalul medical din 7-8 spitale din țară au fost infectați, când a realizat că nu vor putea fi testați românii în ritmul pe care l-ar vrea orice medic, când a constatat că nu vin măștile și mânușile necesare protecției fiecărui român, că nu va putea face nimic ca să-și ajute colegii medici și personalul medical din țară, ca ei să fie protejați, ca ei să nu mai fie infectați și să poată trata românii care ajung în situația nefericită de a fi infectați.

Sunt convins că i-a reproșat toate aceste lucruri acestui premier indolent și impasibil la situația în care a adus România într-o lună, sunt convins că a realizat că, înainte de orice funcție, e medic și va fi responsabil de situația în care vor fi spitalele, de situația în care se află medicii și personalul medical și că nu are niciun suport din partea celor doi oameni reci, nepăsători, nepricepuți, premierul și președintele României. Chiar dacă târziu, gestul tău, dragă coleg Costache, e de înțeles. Ai ales să te întorci la meseria care te-a consacrat în loc sa rămâi lângă un premier și un președinte care nu își iubesc poporul, care au aruncat țara în haos, care au abandonat toți oamenii de afaceri, care au băgat țara în izolare și carantină!

Sunt convins că ți-a fost greu să accepți că, în loc să fie cumpărate măști, combinezoane, ventilatoare, teste, s-au dat sume fabuloase fraților Micula, că s-a ridicat sechestrul de pe banii și proprietățile evazioniștilor, că s-au făcut contracte de achiziții de materiale medicale cu societăți de casă ale unora din PNL, că, în loc să fie cumpărate rachete și elicoptere, trebuia să fie dotate spitalele cu tot ce era necesar, din decembrie, nu acum și că ți-ai fi dorit ca acest guvern catastrofal, să monitorizeze toți românii veniți de afară, să închidă granițele când am cerut eu, acum două luni, nu acum, și să dea ordonanțe responsabile, care să ajute companiile românești care s-au închis, care să ajute românii care trebuie să stea în izolare și carantină, bătrânii lăsați fără sprijin, copiii care sunt lăsați fără cursuri și mai ales medicii, colegii tăi care sunt în prima linie. Însă, deși tardiv, eu personal apreciez demisia ta de lângă acești oameni iresponsabili

Deputat dr. Cătălin Marian Rădulescu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK