Menu

Prefectul de Argeș Emanuel Soare mi-a lăsat impresia că a băut prea mult Redbull

f_350_200_16777215_00_images_banner1_soare_emanuel_prefect.jpg

 

 

 

 

 

Nu doar în domeniul economic se manifestă fenomentul numit inflație, ci și în psihologie. Uneori, personalitatea omului intră în inflație, adică ego-ul se umflă foarte mult și competențele se bălăngăne înăuntru.

Dacă vreți să facem o trimitere culturală, voi aminti vorba lui F.M. Dostoievski că ”sufletul omului e larg, prea larg, ar mai trebuie strâmtat puțin”.

Ei bine, impresia mea este că personalitatea noului prefect de Argeș, conf. Dr. Emanuel Soare, mai trebuie strâmtată puţin.

Să mă explic.

În emisiunea politică de joi, realizată la Curier TV de doamna Marilena Baraţă, a fost invitat şi domnul prefect. Domnia sa a vorbit despre sarcinile care îi stau în faţă cu o exaltare nefirească. Printre cuvinte, se vedea că prefectul Argeşului mai are puţin şi se consideră conducătorului tuturor instituţiilor din judeţ, mai ales a instituţiilor de forţă, pe care le-a invocat nefiresc de des.

”Înstituţia este a prefectului”, ne-a spus domnul Emanuel Soare, luând mot a mot denumirea instituției. L-am asigurat, în direct, că el este al instituției și nu invers.

Când ne-a asigurat că este competent, n-am zis nimic, deși lauda de sine nu miroase a bine.

L-am întrebat pe tânărul prefect dacă va colabora bine cu președinte Manu și răspuns că are o planificare a întrevederilor cu el. Adică Soare planifică și Manu se supune. Nu așa vor merge lucrurile bine.

E dificil de pus în cuvinte starea de euforie a prefectului. Sper că nu vom avea o ”euforie perpetuă”, vorba lui Pascal Bruckner, la Prefectura Argeș. Ar fi dăunător, ar fi excesiv. Prefectul are o mulțime de atribuții legale, dar ele sunt vag precizate în lege și nu trebuie forțată nota deoarece instituțiile statului pot deraia ca niște vagoane a căror locomotivă a luat-o razna.

Gazda emisiunii a vorbit foarte frumos despre domnul prefect Emanuel Soare și subscriu la ideea că liberalii au fost inspirați când au numit în fruntea Prefecturii un universitar tânăr, plin de energie, inteligent și carismatic.

În același timp, vin și spun că un înalt funcționar public, reprezentant al Guvernului, trebuie să nu lase niciodată impresia că a băut prea mult Redbull și să rămână lucid, echilibrat, cu picioarele pe pământ.

Îi doresc succes tânărului prefect.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK