Menu

Laborator de analize medicale ultramodern, la Spitalul de psihiatrie Vedea. Va deservi peste 10.000 de locuitori!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spital--Vedea-1.JPG

 

 

 

 

 

Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și consilierul pe probleme de Sănătate, dr. Anci Ionescu, au efectuat o vizită de lucru în comuna Vedea, unde, de acum, la spitalul de psihiatrie din localitate, funcționează un nou laborator de analize medicale.

Noul laborator este într-un spațiu reabilitat în totalitate, în clădirea Dispensarului Vedea, și dispune de aparatură medicală modernă, de ultimă generație: analizor automat de hematologie, analizor automat biochimie, analizor imunologie, analizor semiautomat pentru stripuri de urină, incubator microbiologie, coagulometru semiautomat, hotă cu flux de aer laminar, microscop optic, autoclave, precum și de personal de specialitate profesionist.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spital--Vedea-2.JPG

 

 

 

 

Finanțarea pentru dotarea acestui spațiu cu mobilier specific și cu aparatură de laborator performantă, în valoare de 194 mii lei, a fost asigurată atât de la bugetul de stat, cât și din bugetul Consiliului Județean Argeș.
“Acest laborator nu mai fusese modernizat și dotat de peste 20 de ani. Beneficiarii acestor servicii sunt în prezent pacienții spitalului, efectuându-se lunar aproximativ 2600 de analize de laborator, urmând ca în cursul anului 2020, după parcurgerea etapelor în vederea acreditării RENAR( ISO 15189) și încheierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş pentru servicii medicale - specialităţile paraclinice, laboratorul Spitalului "Sf. Maria" Vedea să poată deservi și pacienții celor cinci cabinete medicale de medici de familie din localitățile Vedea și Poiana Lacului, aproximativ 10.000 de locuitori”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș.

Reabilitarea dispensarului s-a făcut în colaborare cu Primăria comunei Vedea, beneficiind de sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș.
Dezvoltarea laboratorului a fost un prim obiectiv realizat în această perioadă, dar strategia de dezvoltare a unității sanitare nu se oprește aici. Pentru anii 2020 -2023, Consiliul Judetean Argeș a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalicești în concordanță cu legislația în vigoare, urmând să se realizeze amenajarea corpului de clădire spital existent şi extinderea cu un corp de clădire spital în regim D+P+ 2 E parţial .

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spital--Vedea-3.JPG

 

 

 

 

Spitalul de Psihiatrie "Sf. Maria" Vedea este singura unitate sanitară din judeţ care asigură asistenţă medicală pentru pacienţii cu afecţiuni psihice acute sau cronice. Spitalul are destinaţia de unitate sanitară cu paturi aparţinând domeniului public al judeţului Argeş, fiind administrată de Consiliul Judeţean Argeş.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK