Menu

Secția de actorie de la Universitatea din Pitești nu face compromisuri

f_350_200_16777215_00_images_banner1_cioaba_sectia_11.jpg

 

 

 

 

 

Când regizorul Bogdan Cioabă de la Teatrul ”Alexandru Davila” a înființat Secția de actorie la Universitatea din Pitești, am considerat că se hazardează. Mi-am zis, vă spun drept, că există posibilitatea să se transforme totul într-o șușă fiindcă e imposibil să existe atâtea talente în zonă încât să fie nevoie de acest institut de teatru ce se dorește a fi sui generis și riscă să devină ad-hoc.

Vinerea trecută, am avut surpriza să văd că m-am înșelat și încă foarte grav, drept pentru care îmi cer scuze. Secția de teatru din Pitești nu doar că se dovedește viabilă, dar observ că începe să șlefuiască talente originale, nu multe dar suficiente încât să conteze în peisajul vieții teatrale românești.

Am fost spectator la examenele studenților din clasa Mirela Nicolau și clasa Mirela Cioabă/ Petrisor Diamantu. Am văzut teatru genuin, sincer, convingător.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_cioaba_sectia_22.jpg

 

 

Îmi este clar că profesorii muncesc mult și nu pot păcăli procesul de învățământ, cum se mai întâmplă în alte situații, nu pot fi indulgenți, nu pot face compromisuri fiindcă toate acestea s-ar vedea pe scenă, la examen.

Cum să faci un spectacol indulgent și cu compromisuri ? Realmente imposibil.

Nu va trece mult timp și în viața scenei naționale și poate a filmului românesc se va vorbi despre absolvenții de la Secția de actorie înființată de maestrul Bogdan Cioabă la Universitatea din Pitești.

Notez aici numele studenților din anii II și III, cei pe care i-am văzut:

Anul II : Narcisa Diaconu; Valentin Dobrita; Claudia Ghena; Cristina Dumitru; Ionut Oanta; Salomeea Treipari.
Anul III : Rucsandra Buse; Ania Herman; Robert Chelmus; Andreea Drugulescu; Cristina Muscalu; Alina Diaconu; Marius Pieca; Olga Podaru; Paula Stroe; Alexandra Voicescu.

Nu vreau să spun aici cine mi-a plăcut mai mult, voi spune când îi voi vedea pe podeaua unui teatru profesionist.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK