Menu

Marţi, în Camera Deputaţilor, se votează eliminarea pensiilor speciale şi de serviciu

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Radu-Vasilica-27-ian-2020.jpeg

 

 

 

 

 

Deputatul Radul Vasilică a susţinut, luni, o conferinţă de presă, în care a vorbit despre faptul că marţi, 28 ianuarie, se va desfăşura votul pe propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu și a unor categorii de pensii speciale.

”Săptămâna trecută, a fost convocată sesiune extraordinară a Parlamentului. Lucrările în plen de mâine, de la ora 14, vor avea ca unic punct pe ordinea de zi propunerea legislativă a PSD privind eliminarea pensiilor de serviciu și a unor categorii de pensii speciale.
Proiectul, care a fost inițiat de mai mulți parlamentari PNL, a fost preluat de PSD, ca partid majoritar în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.
Au fost introduse toate categoriile de pensii de de serviciu și speciale, cu o singură excepție – pensiile militarilor care au lucrat în teatre de operațiuni.

Lucrurile stau așa: la un salariu mare, contribuția va fi mare și pensia va fi mare. Eu nu înțeleg această supărare indecentă a magistraților care nu mai pot judeca fără pensii speciale. Personal, nu sunt și nu voi fi de acord niciodată ca oamenii care plătesc taxe și impozite, să suporte, în proporție de 80-90%, cuantumul unor pensii speciale pentru categorii favorizate. Știu că partidul meu,ca să fiu sincer până la capăt, a contribuit la crearea anumitor categorii de pensii speciale. Ne-am asumat greșala, important e că vrem să o îndreptăm. Când am votat 2-3 categorii de pensii speciale (pentru că aceea a fost decizia, la nivelul grupului politic, la acel moment), m-am simțit inconfortabil cu votul meu. Este echitabil ca acele contribuții plătite pe parcursul vieții active să se regăsească într-o pensie corespunzătoare.

De altfel, există o convenție verbală între toate grupurile politice din Camera Deputaților, care este cameră decizională, să voteze această lege.

Magistrații și personalul auxiliar protestează pentru pensii care, în medie, ajung la 19 000 lei/lună. Iar din aceștia, maxim 15% vin din contributivitate. Mi se pare indecent!

Am putea să creștem nivelul tuturor pensiilor, dacă vom reuși să scoatem aceste pensii speciale. În total sunt vreo 200 000. Dintre ele, ale militarilor (Armata, Poliție, ISU, SRI, Jandarmerie, penitenciare ) sunt 90%, ale magistraților – 7% și restul, 3% (parlamentari, Curtea de Conturi,Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Autoritatea Aeronautică Civilă)”, a explicat deputatul Vasilică.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK