Menu

Trei bărbați prinși la vânătoare cu ogari și reținuți pentru 24 de ore. Un al patrulea braconier a scăpat cu fuga, dar este identificat

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Braconieri-prinsi-la-Stefan-cel-Mare-24-ian-1.jpeg

 

 

 

 

 

Aseară, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat, pe raza localității Ștefan cel Mare, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Costești, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș, pentru combaterea faptelor de braconaj comise cu câini din rasa ogar.

În jurul orei 22:00, au observat un autoturism în care se aflau mai multe persoane, care, prin folosirea unui proiector și cu ajutorul câinilor, căutau vânat.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Ogar-braconieri-Stefan-cel-Mare-24-ian.jpeg

 

 


La apropierea oamenilor legii, șoferul a accelerat. A fost urmărit, până pe strada Calea Ștefan cel Mare, unde bărbatul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. După care, toți cei care se aflau în mașină, au fugit pe jos, cu jandarmii după ei, până când, trei dintre ei, au fost prinși.

S-a stabilit că în mașină erau patru ocupanţi: șoferul, din Mioveni, în vârstă de 29 de ani, un pasager de 30 de ani, din Roșiori de Vede, județul Teleorman și un alt pasager, de 23 de ani, din Popești, Argeș. Celui de-al patrulea braconier i s-a stabilit, deja, identitatea, și urmează să răspundă și el, în fața legii, pentru fapta sa.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului autoturismului, a rezultat că avea 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar un câine a fost ridicat şi lăsat în custodia unui adăpost pentru câini.

După administrarea probatoriului, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pe cei trei bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

______________

Vânătoarea reprezintă acţiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca scop capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în Legea 407 din 2006, aflate în stare de libertate.

Practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK