Menu

Eurodeputatul Gabriela Zoană: ”Agricultura de precizie a devenit o realitate românească”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Dragnea-la-Corbi.jpg

 

 

 

 

Vineri, fiind prezenți în Argeș, Liviu Dragnea și ministrul Petre Daea, alături de candidatul argeșean pentru Parlamentul European, eurodeputatul Gabriela Zoană și conducerea PSD Argeș, au vizitat, în comuna Corbi, o afacere de succes a unui localnic.

Fermierul a beneficiat, în timp, de proiecte finanțate prin PNDR:
1. „Proiect de plantatie pomi și arbuști fructiferi PF – valoare finanțare nerambursabilă de 178.968 euro.
2. „Construire depozit fructe si imprejmuire” - valoare finanțare nerambursabilă de 125.000 euro.
3. „CONSTRUIRE PENSIUNE AGROTURISTICĂ LIVADA BUNICULUI” - valoare finanțare nerambursabilă de aprox. 100.000 euro.
4. „Achizitie utilaje agricole” - valoare finanțare nerambursabilă de 200.000 euro

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Dragnea-la-Corbi--.jpg

 

 

 

”La Corbii de Argeș, un tânăr a dezvoltat cu ajutorul schemelor financiare puse la dispoziție de guvernarea PSD o fermă europeană. Am fost impresionată să văd că “agricultura de precizie” nu este doar o sintagmă folosită doar în Comisia de Agricultură din Parlamentul European, ci a devenit o realitate românească cu ajutorul căreia costurile de producție scad simțitor. Tânărul fermier este un antreprenor care a reușit să valorifice potențialul agricol din zona de nord a judetului Argeș, prin dezvoltarea unor afaceri de succes.
“LIVADA BUNICULUI” s-a dezvoltat ca o afacere de succes, prin inființarea unei plantatii pomicole, în sistem superintensiv, prin care beneficiarul si-a propus sa relanseze producția de fructe în nordul județului Argeș, prin folosirea unor soiuri cu rezistență genetică la boli și aplicarea unei tehnologii de tip integrat care va permite reducerea consumului de pesticide si, implicit, obținerea unor fructe mai sanatoase, pentru a satisface nevoile consumatorilor, oferindu-se o gamă diversificată de produse specific autohtone de calitate superioară.
După înființarea plantației, fermierul și-a extins activitatea prin construirea unui depozit pentru fructe proaspete, în interiorul caruia s-au asigurat conditii de pastrare, astfel incat calitatea fructelor să nu fie depreciată în momentul distribuirii acesteia pe piață.
În același timp, fermierul cu care mă mândresc și-a dezvoltat și o infrastructură de primire turistică pentru zona Valea Râului Doamnei, prin construirea unei pensiuni agroturistice”, a scris Gabriela Zoană pe pagina ei de socializare.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD; executat de SC SMEOREANU PRESS SRL; CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK