Menu

Deputata Simona Bucura Oprescu, prezentă la festivitatea de absolvire a Liceului Tehnologic Mioveni

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Mioveni-absolveni-2019-lic-constr-maini-1.jpg

 

 

 

 

 

Cu emoții și bucurie 200 de elevi din clasele terminale ale Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni au participat, joi, 16 mai, la ceremonia de absolvire. Aceştia provin din cinci clase liceale și trei cu profil profesional.

Elevii au răspuns „prezent” pentru ultima dată în momentul în care diriginţii au strigat catalogul şi au părăsit băncile şcolii păşind cu emoție, speranţă și bucurie spre o altă etapă a vieţii.

Loredana Purdel, șefa de promotie a acestei unitãti de învãtãmânt, a obținut media generalã 9,55 și a fost îndelung aplaudatã de colegii sãi.
Tânãra le-a multumit dascãlilor pentru tot ce știe acum, pentru omul care s-a format pe bãncile acestui liceu.

Alexandra Radu, eleva care a terminat clasa a XI-a A cu media cea mai mare, a primit cheia școlii de la proaspãta absolventã.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Mioveni-absolveni-2019-lic-constr-maini-2--.jpg

 

 

 

 

Deputata Simona Bucura Oprescu a fost prezentă la eveniment și a adresat, la invitația conducerii liceului, câteva cuvinte calde audienței.
”Cred că simțim fiecare dintre noi emoții astăzi, fiindcă e impresionant să vezi o astfel de încăpere plină de absolvenți, dar mai ales fiindcă astăzi avem 50 de generații!
Gândindu-mă la evenimentul nostru, mi-am adus aminte că, în mai 1968, generalul De Gaulle, președintele Franței de atunci, a venit la Mioveni, împreună cu Nicolae Ceaușescu, și așa a început marca românească de succes, produs româno-francez, Dacia. Anul trecut am aniversat 50 de ani de Dacia. Imediat după asta, decidenții de la acel moment s-au gândit că povestea de succes Dacia trebuie dublată de o altă poveste de succes: de educația pentru Dacia. Și așa, doar un an mai târziu, s-a născut liceul dumneavoastră. Succesul acesta nu ar fi fost posibil fără părinții dvs., care v-au ales acest drum. Știți, sunt produse bune și produse cu defecte din turnare. Dar este evident că, din cum vă comportați, cum arătați, dumneavoastră sunteți produse bune, aveți cei 7 ani de acasă și știți să alegeți. Eu vă doresc ca toată viața să aveți parte de momente frumoase.
Confucius spunea că sunt 3 lucruri în viață care nu se mai întorc: timpul, cuvântul și posibilitatea. Prin urmare: nu pierdeți timpul, alegeți-vă cu grijă cuvintele și nu pierdeți nicio posibilitate. Iar Nelson Mandela spunea că educația e singura armă cu care putem schimba lumea. Dumneavoastră, azi, terminați liceul și vă doresc să aveți posibilitatea și puterea de a vă perfecționa continuu prin școală și activitate profesională. Îmi mai doresc să aveți o viață împlinită prin carte, familie, Biserică, dar mai ales prin faptele dumneavoastră”, a spus parlamentarul argeșean.

La festivitatea de absolvire au mai participat oficialități locale, județene, profesori, reprezentați ai ISJ Argeș și ai firmelor partenere la care elevii claselor profesionale au făcut practică.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK