Menu

În minivacanța de Paște, polițiștii, jandarmii și pompierii argeșeni sunt pregătiți pentru orice intervenție. Vi se recomandă...

 f_350_200_16777215_00_images_Paste-linistit.jpg

 

 

 

 

 

În perioada minivacanţei cu ocazia Sărbătorilor de Paşti şi a Zilei Internaţionale a Muncii – 1 mai, în judeţul Argeş, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă– precum şi Poliţia Locală a municipiului Piteşti vor intensifica acţiunile şi măsurile specifice pentru a asigura ordinea şi siguranţa cetăţenilor.

În tot județul, poliţiştii, jandarmii şi pompierii sunt pregătiţi să preîntâmpine blocajele rutiere, să prevină şi să combată actele antisociale, asigurând ordinea şi protecţia participanţilor la evenimente culturale şi artistice în aer liber şi vor interveni cu promptitudine la orice situaţie de urgenţă care se poate ivi în aceaste zile.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale, judeţene, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone.

Patrule de Jandarmerie vor asigura ordinea şi siguranţa cetăţenilor la adunări publice, slujbe religioase cu participare numeroasă, recomandând participanţilor la astfel de evenimente să se manifeste paşnic şi civilizat, să îşi supravegheze cu atenţie copiii, să se îndepărteze de persoanele violente sau care instigă la violenţă şi să respecte recomandările forţelor de ordine.

De asemenea, personalul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va fi la datorie în vederea diminuării riscului de incendii la fondul forestier şi evitării distrugerii unor bunuri din zonele împădurite. Pompierii, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere vor desfăşura activităţi de prevenire a incendiilor în zonele de agrement din apropierea pădurilor.

Recomandări pentru minivacanţa de Paşti şi 1 Mai:
- În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, în magazine, fiţi foarte atenţi cu banii şi cu obiectele personale!
- Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi! Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază al imobilului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau sunaţi la numărul de urgenţă 112!
- Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, telefoane mobile, aparatură electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp.
- Atenţie la postările de pe reţelele de socializare, nu oferiţi amănunte cu privire la deplasările pe care urmează să le faceţi şi perioada în care lipsiţi de la domiciliu, sunt informaţii care pot fi exploatate de infractori;
- Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
- Pentru prevenirea incendiilor:este interzis accesul cu focul deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de aceasta; este interzisă aprinderea focului lângă frunze şi ierburi uscate; este interzisă aprinderea focului pe timp de vânt şi în perioadele caniculare şi secetoase; este interzisă folosirea focului deschis la distanţe mai mici de 40 de metri faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili); este interzisă aruncarea în pădure a resturilor de chibrituri, ţigară sau gunoaie
- Supravegheaţi focul permanent! La final, stingeţi focul cu apă şi acoperiţi jarul cu pământ;
- În cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau a oricărei situaţii de urgenţă, să solicitaţi ajutorul forţelor de ordine aflate în dispozitiv sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK